Godelieve viert 104de verjaardag

Godelieve werd in de bloemetjes gezet. (Foto EF)
Redactie KW

Op zondag 7 oktober mocht Godelieve Voet 104 kaarsjes uitblazen. Ze woont sinds september 2016 in Huize Zonnelied. Godelieve Voet is nog steeds een zeer kwieke vrouw die nog iedere dag met volle teugen geniet van het leven.

Godelieve werd geboren op 7 oktober 1914 in Steenkerke bij Veurne. Het dorp lag achter de frontlinie tijdens de Eerste Wereldoorlog zodat ze in de streek konden blijven wonen. Haar ouders verhuisden na WO I naar Kaaskerke waar zij in een heropgebouwde boerderij gingen wonen. In het gezin Voet werden er zes kinderen geboren: Godelieve had vier broers en een zus. Zij was de vierde in de rij.

Door het overlijden van haar moeder in 1941 moest Godelieve de zorg op zich nemen voor het gezin. Haar zus was reeds gehuwd en zo was zij verantwoordelijk voor het gezin met vijf mannen. Ze bleef op de boerderij wonen tot ze in 1945 trouwde met haar man Marcel Pauwels. Ze gingen samen wonen in de boerderij van haar man in Kaaskerke tot in 1975. Marcel overleed in 1987 en Godelieve besliste daarop haar intrek te nemen in een appartement in Diksmuide. In 1994 verhuisde ze naar Lo tot in juni 2016. Ze bleef zelfstandig wonen tot ze bijna 102 was. Godelieve houdt ook van een avontuur.

Geheim

Zo was haar grootste wens om eens een ballonvaart te doen. En vorig jaar was het dankzij haar familie eindelijk zo ver. De ballon vertrok nabij de ouderlijke hoeve in Kaaskerke en zo kon ze genieten van een schitterende vlucht over de streek samen met enkele familieleden. Toen het moeilijk werd om nog alleen te blijven wonen kwam ze in 2016 naar Huize Zonnelied in Ieper. “Doen wat je graag doet, gelukkig zijn en gezond blijven, dat is het geheim van lang leven“, lacht ze. Godelieve heeft twee kinderen: een dochter Monique (71) en een zoon Daniël (69). Godelieve heeft drie kleinkinderen: Danny, Cathya en Ingeborg. Ze heeft ook zes achterkleinkinderen: Siryin, Elias, Andreas, Sarah, Sim en Juliette.

(GR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier