Glascontainers in Sint-Andries Brugge gaan ondergronds

Schepen Mercedes Van Volcem samen met haar collega schepen Ann Soete (beiden Open VLD Plus) bij de glascontainer in de Sint-Jansdreef die binnenkort ondergronds gaat (onder de zone met het rood-witte lint op de achtergrond). © PDV
Redactie KW

Op voorstel van Brugs schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus) besliste het College om een aantal glascontainers te wijzigen of ondergronds te brengen, te beginnen met de container in de Sint-Jansdreef in Sint-Andries.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem liet een plan opstellen om de locatie van een aantal glascontainers te wijzigen of ondergronds te brengen. Dit rekening houdende met het gebruik en het gemak voor omwonenden.

Op de inzamellocaties voor glas in de Londenstraat en Brusselstraat (Zeebrugge), de Polderstraat (Sint-Kruis) en de Sint-Jansdreef (Sint-Andries) worden de bovengrondse containers vervangen door ondergrondse exemplaren. “De ondergrondse containers ogen niet alleen mooier, ze zijn ook stiller en zorgen voor een netter straatbeeld. Zo werken we aan een properder openbaar domein. De vervanging is gepland vanaf half maart“, vertelt schepen Van Volcem.

Informatieborden

Daarnaast zullen de glasbollen op de inzamellocaties in de Gentpoortvest, Wittemolenstraat (hoek Koning Albert I-laan) en Brieversweg (ter hoogte van supermarkt Ronse) worden verwijderd omdat ze zorgen voor overlast door de buurtbewoners. “Op deze drie locaties zullen Bruggelingen geïnformeerd worden aan de hand van informatieborden over de dichtstbijzijnde glascontainers”, stopt schepen Van Vocem aan. Het aantal ondergrondse glascontainers is nu nog eerder beperkt maar het stadsbestuur heeft dus de intentie om dit principe, daar waar het technisch en praktisch mogelijk is, te gaan uitbreiden. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier