Gezocht: jonge leden voor modelspoorvrienden Brugge

25/11/17 om 20:46 - Bijgewerkt om 20:46

De Brugse Modelspoorvrienden zijn op zoek naar jong bloed om samen treintjes te bouwen en kennis uit te wisselen. De vereniging kampt met een verouderd ledenbestand en wil de jeugd aanzetten tot modelspoorbouw. Het ouderlijk advies krijgen de jongeren er gratis bij. "Geloof me: het is écht een sexy hobby. Iedereen kan er zijn ding doen", zegt voorzitter Philippe De Pauw.

Het clublokaal in de Karel Ledeganckstraat oogt bij binnenkomst indrukwekkend. De volledige inrichting is afgestemd op de passie van alle leden: modelspoorbouw. Zelfs vanuit de bar kijken bezoekers uit op een enorme spoorbaan. "Het is dan ook het levenswerk van heel wat mensen binnen de vereniging", zegt voorzitter Philippe De Pauw. "Onze club bestaat sinds 1981. De leden zijn enorm trots op hun verwezenlijkingen." Toch zitten de 'Modelspoorvrienden Brugge' met een probleem. Een kleine blik op de aanwezigen legt het pijnpunt meteen bloot. "Het oogt in...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!