Gezinsbond organiseert receptie voor kinderen

Secretaris Dirk Feys en voorzitter Rik De Smet samen met de bestuursleden Hans Dheedene en Marleen De Jonghe. © IVD
Redactie KW

Januari is de maand van de nieuwjaarsrecepties. De Gezinsbond wil niet achterwege blijven, maar ze focussen tijdens hun receptie van zondag 27 januari vooral op de kinderen.

“Vroeger waren onze tweedehandsbeurs voor kinderartikelen en onze gezinsquiz de toppers, maar de jongste edities zagen wij de belangstelling afnemen“, geeft secretaris Dirk Feys toe. “Door een dubbele boeking in OC De Linde moesten wij onze gezinsquiz zelfs verplaatsen van februari naar het najaar. Dat was duidelijk een minder gunstig tijdstip. Komt daarbij dat er nu ook een quiz georganiseerd wordt door de vrije basisschool Duizendpluspoot en door de Chiro. We hebben dan ook beslist om dit jaar geen tweedehandsbeurs en geen gezinsquiz te organiseren. Dat sluit niet uit dat wij daar in de toekomst nog eens mee uitpakken en misschien wel met een quiz voor kinderen.”

We hebben beslist om dit jaar geen tweedehandsbeurs en gezinsquiz te organiseren

Kinderreceptie

“Het is duidelijk dat de activiteiten waarbij wij de kinderen centraal plaatsen, op heel wat belangstelling kunnen rekenen. Ik denk dan vooral aan onze paaseierenraap, die echt in de lift zit sinds de kinderen in het Schoondalebos paaseieren kunnen zoeken. Ook onze Halloweenwandeling, met als intro enkele activiteiten op kindermaat, was een echte voltreffer. Dat is één van de redenen waarom wij als eerste activiteit van het nieuwe jaar kozen voor een kinderreceptie. De kinderen worden op zondag 27 januari van 10 tot 12 uur samen met hun uitgenodigd naar De Linde voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er een springkasteel en wij zorgen voor de nodige animatie. Terwijl de kinderen zich uitleven, voorzien wij opvang voor de ouders. Voortgaand op de eerste signalen verwachten wij heel wat volk.”

Paaseierenraap

Hopelijk is daarmee de toon gezet voor een mooi werkjaar. “In maart wordt er in samenwerking met het stadsbestuur en de Gezinsbonden uit de deelgemeenten opnieuw een geboortebos aangeplant. Op 20 april staat onze paaseierenraap geprogrammeerd en verder plannen wij een gezonde wandeling met aansluitend een stevig ontbijt. Tijdens de zomermaanden pakken wij opnieuw uit met een fotozoektocht en dit keer één op maat van de wandelaars. Daarom blijven wij binnen Sint-Eloois-Vijve. In september tekenen wij met een leuke attractie present op de kindernamiddag en uiteraard gaan wij opnieuw griezelen met Halloween“, besluit Dirk Feys. (IVD)

Info kinderreceptie: Dirk Feys 056 61 47 66.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier