Gezin uit Ruiselede vangt KSA Eksaarde op tijdens Joepi-tocht

KSA Eksaarde is bijzonder tevreden over de aangeboden slaapplaats. © WMe
Redactie KW

Dinsdagmorgen vertrokken vanuit het hele land groepen jongeren van de KSA voor de 28ste keer op Joepie-tocht. In vier dagen tijd moeten de jongeren een afstand van ongeveer 100 km te voet afleggen op zoek naar een nog niet gekende stad.

KSA Eksaarde uit Lokeren werd dinsdagmorgen gedropt in het station van Aalter. Na een tocht van 21 kilometer kwamen ze dinsdagavond aan in Ruiselede dat dit jaar een van de slaapdorpen was.

De groep van zeventien jongeren zocht en vond een slaapplaats in de Abeelstraat bij het gezin van Dorine Van Compernolle en Stefaan De Cloet. “Als groep terechtkomen bij mensen die zelf als kookouders meegaan op kamp en kinderen hebben die actief zijn bij KSA Tielt, je kan geen betere start wensen“, aldus Lisa, een van de begeleidende monitoren.

“We zijn onderweg inkopen gaan doen voor het avondeten en hebben hier in de keuken onze eigen spaghetti mogen en kunnen maken. Meestal moeten we koken op een klein gasvuurtje dat we meedragen dus dit is echt wel luxe. We slapen vanavond ook binnen in een verwarmde en ruime speelkamer en niet in een koude garage. Allemaal dingen die mooi meegenomen zijn als je weet dat we nog een kleine 80 kilometer af te leggen hebben.”

Ondanks wat blaren op de voeten zat de sfeer er bij de groep dan ook nog goed in. “Morgen/woensdag staat een tocht van 34 kilometer op het programma die ons via raadsels en opdrachten naar een volgend slaapdorp brengt. We proberen vanavond dus ook vroeg in bed te kruipen zodat we vrijdag met heel de groep aan de eindmeet kunnen staan in”, vult Lisa nog aan.

(WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier