Gewezen krantenbesteller Marceau Vanslembrouck uit Wervik overleden

Redactie KW

Hij was in de Tabaksstad een icoon.

In het AZ Delta Menen is gewezen krantenbesteller Marceau Vanslembrouck (bijna 90) overleden. Hij was in de Tabaksstad een icoon. ‘Door weer en wind stond hij gedurende 55 jaar klaar met de dagbladen’, zo staat het bovenaan de rouwbrief. Met zijn zware baanfiets bestelde Marceau Vanslembrouck kranten en weekbladen. Hij deed ook een deel van het naburige Komen. Marceau moest drie keer naar huis terugkeren om de zakken aan zijn fiets vol te laden. Op vrijdag omwille van de weekbladen zelfs tot zes keer. Marceau nam nooit verlof.

Eerst werkte hij in de vlasnijverheid en werd dan grensarbeider bij Cousin Frères in Wervicq-Sud. Hij trad in het huwelijk met Irène Joestens. Zijn schoonvader Jerome was krantenbesteller en zo ging voor Marceau de bal aan het rollen. Er zijn twee kinderen Luc en Fabienne. “Mijn vader was altijd in de weer van 2 uur tot ‘s middags”, vertelt Luc. “Ook op zondag want dan moest hij Nord Eclair verdelen. Alleen op feestdagen waren er geen kranten. Daarbij kwam ook nog dat hij moest gaan afrekenen bij zijn vele klanten.”

Na het overlijden van zijn echtgenote hielp zijn dochter mee. Zoon Luc baat samen met zijn vrouw Patricia Morel in de Vlamingenstraat tearoom Sint-Maarten uit. Daar baatten de grootouders van Luc destijds een winkel uit. Marceau liep de afgelopen maanden twee keer een longontsteking op. “Gelukkig is hij bijna 90 jaar mogen worden en kon alleen in zijn huis in de Scherpenheuvelstraat blijven wonen.”

De uitvaartplechtigheid vindt plaats komende vrijdag om 10 uur in de Sint-Medarduskerk.

(EDB)