Gestolen fiets uit Zeebrugge teruggevonden in Geraardsbergen dankzij oproep op sociale media

Redactie KW

Goed nieuws voor Jeffrey Deschryver: de zaakvoerder van fietsenhandel Deschryver & Zoon in Zeebrugge mocht gisterenmiddag zijn gestolen koersfiets oppikken in Geraardsbergen.

Na het verspreiden van een opsporingsbericht op Facebook kreeg Jeffrey een gouden tip van een alerte burger. De dief was ondertussen al gevlucht naar zijn woning in Geraardsbergen. “Vanaf nu kijken we strenger toe tijdens een testritje. Dit zal geen tweede keer gebeuren”, zegt de zaakvoerder. De koersfiets werd donderdagmiddag gestolen toen de dader zich voordeed als potentiële koper. De man vroeg een testritje en liet daarbij zelfs zijn portefeuille en sleutels achter. Althans, dat leek zo. Enkele minuten na zijn vertrek merkten de zaakvoerders van de fietsenhandel op dat de portefeuille leeg was. De dief was op dat moment in geen velden meer te bekennen. “Ik plaatste camerabeelden op Facebook in de hoop een spoor naar de dader te vinden. Dat is uiteindelijk ook gelukt“, slaakt Jeffrey een zucht van opluchting.

De tipgever, die de dief herkende uit zijn vroegere fitness, mag een beloning van 250 euro verwachten. Testritten afschaffen gebeurt voorlopig niet in de zaak.

“Wel zullen we extra controle houden en indien nodig een identiteitsbewijs vragen. Al mogen we zeker niet iedereen over dezelfde kam scheren. Ik ben vooral blij dat de dure koersfiets (tweedehands nog steeds 4.000 euro waard, red.) terecht is”, besluit Jeffrey Deschryver. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier