Gerestaureerde pastorie van Kanegem zet de hele zomer de deuren open

16/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 14:20

De oude pastorie van Kanegem krijgt een nieuw leven. De afgelopen jaren heeft de familie Verhalle het oude gebouw nieuw leven ingeblazen met plaats voor logement, maar ook voor kleine en grotere events. "We behielden het karakter van de oude pastorie, maar voegden gezelligheid en familiale sfeer toe." Het gebouw gaat vanaf nu door het leven als Pastorie Caeneghem.

Het verhaal van de pastorie en de familie Verhalle begon in 2014. "Toen kwam het gebouw openbaar te koop te staan", vertelt Stijn Verhalle. De familie woonde op dat moment in Ruiselede en had net een huisje gekocht in Kanegem. "Eigenlijk was het de bedoeling om dat huis te verbouwen tot een bureau voor mijn zaak", legt Stijn, die tuinarchitect is van beroep, uit. "We zouden dan gewoon in Ruiselede blijven wonen. Maar toen we de pastorie kwamen bekijken, waren we meteen gecharmeerd. Natuurlijk was de beslissing om de pastorie ook te kopen er eentje met grote gevolgen.Het zou betekenen dat we zowel ons huis in Ruiselede als het bureau in Kanegem moesten verkopen, om dan helemaal voor de pastorie te gaan. Alles of niets dus."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!