Gerard Craeymeersch neemt afscheid van zijn Groene Leeuwen Ruiselede

Gerard Craeymeersch en Jeannine Huybrecht werden in de bloemetjes gezet. © Foto WV
Redactie KW

Voor Gerard Craeymeersch was de laatste competitiematch van het seizoen zijn afscheid als ploegafgevaardigde van GL Ruiselede.

Op vraag van toenmalig voorzitter Stan Snoeis kwam Gerard Craeymeersch in 1963 in de bestuursploeg van GL Ruiselede. Het voetbalplein was toen gelegen in de Aalterstraat, nabij café De Wandeling van de familie Huybrecht. Gerard leerde er zijn levensgezel kennen. Nadat hij huwde met Jeannine Huybrecht werd het ouderlijk aannemersbedrijf in de Poekestraat overgenomen en breidde het gezin zich met drie kinderen uit: Ann, Els en Filiep.

Gerard werd in 1965, in opvolging van Daniël Devrieze, voorzitter van de de Groene Leeuwen. Het waren drukke tijden. Naast de talrijke bestuursvergaderingen was Gerard in het selectiecomité belast met de aankoop van nieuwe spelers en trainers. Wekelijks vergezelde hij de spelers van de eerste ploeg naar de wedstrijden.

Jaarlijks een dansfeest

In 1991 verhuisde de hele voetbalfamilie naar het nieuwe sportstadion in de Tieltstraat, waar GL Ruiselede naar eerste provinciale promoveerde. “We waren trots op onze club, maar het was soms moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen“, aldus Gerard. “Om de kas te spijzen moesten we minstens jaarlijks een dansfeest organiseren.”

Steun van zijn vrouw

In 2000 stopte Gerard zijn functie als voorzitter, maar hij bleef bestuurslid en begeleider van de Groene Leeuwen. “Voor iedereen is er een tijd van komen en van gaan en voor mij is de tijd van gaan gekomen. Steeds heb ik kunnen rekenen op de steun van mijn vrouwtje”, zegt Gerard met een krop in de keel.

Op zijn 85ste nam hij afscheid en werd hij door het bestuur, de spelers en supporters in de bloemetjes gezet. (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier