Georgette en Marcel 60 jaar getrouwd

Georgette en Marcel traden zestig jaar geleden in het huwelijksbootje. © HDV
Redactie KW

Marcel Bettens en Georgette Raes, die aan de Oblatenstraat wonen, werden door een afvaardiging van het schepencollege onder leiding van schepen Peter Desmet en de gemeenteraad, ontvangen in het stadhuis op het aperitief ter gelegenheid van de viering van hun diamanten huwelijksjubileum.

Marcel Bettens is een rasechte Waregemnaar. Hij werd er geboren op 10 november 1931 en liep er ook school. Marcel ging na de lagere school op 14-jarige leeftijd als bobijnopzetter aan de slag bij de firma Vanneder. Drie jaar later ging hij als wever werken bij zijn peter Julien Bettens in Vichte. In februari 1951 moest Marcel zijn legerdienst vervullen, om na 21 maanden af te zwaaien. Daarna in 1953 ging hij werken bij de firma Hooghe, een handel in zaden en granen, veevoeders en sproeistoffen. Zijn huidige hobby’s zijn tuinieren, wandelen en elke morgen een sudoku oplossen. Hij is een trouw lid van Tuinhier.

Georgette Raes werd geboren op 4 december 1934 in Kruishoutem. Na de lagere school begon ze op 16-jarige leeftijd als dienstmeid te werken bij Albert Hooghe en Agnes Deconinck. Daar leerde ze Marcel kennen. Ze waren daar als het ware familie aan huis, tot op heden nog altijd. Na vijf jaar relatie huwde Georgette met Marcel en ze kregen drie kinderen: Annie, Rita en Christ.

Helpen in de tuin

Toen de jongste drie jaar was, ging Georgette terug bij Albert en Agnes werken tijdens de uren dat de kinderen naar school waren. Het gezin woonde in de Oblatenstraat en ze konden te voet naar het werk.

Marcel en Georgette leerden elkaar kennen op de werkvloer bij Albert Hooghe en huwden op 2 mei 1958 voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Kruishoutem. Marcel en Georgette hebben negen kleinkinderen: Pieter, Lien, Hanne, Lies, Tim, Stef, Tanja, Isabel en Anouk. Ze hebben ook drie achterkleinkinderen: Daan, Kay en Julie.

Haar hobby’s zijn koken, bakken, wandelen, de bloemen verzorgen en bij Marcel helpen in de tuin. Ze gaat ook graag op weekend met de kleinkinderen en achterkleinkinderen. (YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier