Genieten van het leven op het negende Champagnefestival in Bredene

12/10/17 om 23:55 - Bijgewerkt om 23:55

In MEC Staf Versluys in Bredene vindt dit weekend de negende editie van het Champagnefestival plaats.

Genieten van het leven op het negende Champagnefestival in Bredene

Champagnefestival vzw is klaar voor het driedaagse evenement in MEC Staf Versluys. (Foto MF) © MF

"Op het Champagnefestival van volgend weekend zijn de drie regio's opnieuw vertegenwoordigd: de Marne, de Aube en de Aisne. Het hele weekend zijn er doorlopend degustaties, demonstraties, catering en livemuziek. Op het Champagnefestival vind je ook foie gras, kunst, juwelen, artisanale chocolade, kaas, nougat, gin... We mogen een aantal nieuwe producenten verwelkomen, onder wie Champagne Lejeune-Del'Hozanne, Champagne Trichet Didier, Champagne Mongery en Champagne L'Huillier", klinkt het bij voorzitter Bernard Vandamme.

Samenwerking met Miss Coast

"Om de sfeer erin te houden, worden de bezoekers verwend met livemuziek in MEC Staf Versluys en dat zowel op vrijdag, zaterdag en zondag. Dan komt ook Garry Hagger langs. Op zaterdag is er van 10 tot 16 uur een ruilbeurs voor champagnecapsules. Vanaf dit jaar gaat vzw Champagnefestival in zee met Miss Coast Belgium. "Een eerste kennismaking tussen de laureaten van de vorige editie en vzw Champagnefestival vond plaats tijdens het champagnefestijn in maart 2017. Miss Coast Belgium vzw organiseert dit jaar voor de dertiende keer een verkiezing. De miss en haar eredames worden zondag uitgenodigd op het Champagnefestival. Hiermee ligt de eerste acte de présence al vast", klinkt het

Champagneontbijt voor het goede doel

Traditiegetrouw staat er ook een ontbijt op het programma op zondag. Een gedeelte van het bedrag wordt geschonken aan het goede doel, vzw Ithaka. "Maak jezelf en de minderbedeelden gelukkig en kom genieten van het champagneontbijt. Het ontbijt kost 25 euro per persoon en kan op voorhand gereserveerd worden via nancy.cattrysse@telenet.be. Ithaka vzw is een voorziening van mensen voor mensen. Binnen de vzw wordt niet gesproken over personen met een handicap, maar over medewerkers. Elk individu heeft namelijk zijn rol, betekenis en plaats binnen Ithaka en de maatschappij. De vzw kiest er dan ook radicaal voor om de persoon zelf centraal te plaatsen. Dit alles leidt tot een evolutie van zorg over ondersteuning naar coaching. Ithaka is geen klassiek dagcentrum, maar een coachingscentrum. Of hoe welzijn en levensgenot hand in hand gaan op het Champagnefestival", aldus nog voorzitter Bernard Vandamme.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!