Gemeentebestuur en politie Knokke-Heist informeren via videoclips over GAS-reglement

Met de videoclips wil het gemeentebestuur inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers op een positieve manier informeren. © Claus Brusselle
Redactie KW

Tijdens de vakantieperiodes en de zomermaanden is het in Knokke-Heist een stuk drukker. Helaas brengt een verhoging van het aantal mensen in sommige gevallen ook meer overlast met zich mee.

Om inwoners en bezoekers bewust te maken van de mogelijke hinder, liet het gemeentebestuur vijf filmpjes inblikken. De thema’s die aan bod komen, zijn sluikstorten en zwerfvuil, nachtlawaai en alcohol, wildplassen, het toebrengen van schade aan goederen en ophitsen.

Met deze videoclips wil het gemeentebestuur inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers op een positieve manier informeren over de verschillende reglementen die in Knokke-Heist van toepassing zijn. Wie goed geïnformeerd is en zich houdt aan de afspraken, vermijdt een GAS-boete.

De filmpjes worden vooral via sociale media verspreid tussen april en augustus. De gemeente werkt samen met de lokale bioscoop en verschillende horecazaken om de boodschap zo wijd mogelijk te verspreiden.

(DM)

Je kan de filmpjes volgen op de Facebookpagina van het gemeentebestuur: http://facebook.com/gemeente.knokkeheist

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier