Gemeente Koekelare lanceert nieuwe websites

"Na ongeveer tien jaar was het tijd voor totaal nieuwe look voor onze website", klinkt het. © Coghe
Redactie KW

De gemeente Koekelare lanceerde donderdag een nagelnieuwe versie van haar eigen gemeentelijke website en die van het Sociaal Huis én ook de toeristische webstek is volledig onder handen genomen. “Na ongeveer tien jaar was het tijd voor een totaal nieuwe look voor onze website, die bovendien ook voldoet aan de noden van vandaag”, aldus schepen Jessy Salenbien.

Het resultaat van maandenlang hard werken, samen met websitebouwer LCP uit Oostkamp en grafisch bureau Cookie Collective uit Koekelare: één gezamenlijke website voor gemeente en Sociaal Huis en een moderne website voor toerisme. Gebruiksgemak in combinatie met een hedendaagse look and feel staan centraal.

Nieuwe look

“Na ongeveer tien jaar was het tijd voor totaal nieuwe look voor onze website, die bovendien ook voldoet aan de noden van vandaag”, opent schepen van Informatie- en Communicatiebeleid Jessy Salenbien. “In samenspraak met grafisch bureau Cookie Collective kozen we voor een sobere en overzichtelijke maar tegelijk ook aantrekkelijke lay-out, waarin onze huisstijl perfect tot uiting komt. Het zoekveld staat centraal op de homepagina en moet de bezoeker dankzij de slimme suggestieve zoekfunctie snel de nodige informatie opleveren.”

Responsive design

“De grote, sprekende foto op de homepage geeft de sfeer van onze warme, landelijke gemeente perfect weer en is aanpasbaar volgens seizoen, evenement… De snelle links en populaire zoektermen brengen de burger onmiddellijk bij de openingsuren, het recyclagepark, het digitaal loket… Thema’s waarvan we uit statistieken weten dat bezoekers er het vaakst naar op zoek gaan. Gebruiksvriendelijkheid staat immers voorop”, vervolgt de schepen. “Bovendien zijn de websites 100 procent responsive. Of je de website nu bekijkt met een pc, laptop, tablet of smartphone, de lay-out past zich automatisch aan de grootte van het scherm aan. Een must de dag van vandaag”, aldus Salenbien.

De gemeentelijke website en die van het Sociaal Huis zijn te vinden op www.koekelare.be, www.toerismekoekelare.be bundelt alle toeristische informatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier