Gemeente Anzegem steunt haar bib

Gemeenteraadsleden, personeel van de bib en geïnteresseerden bij de ondertekening van het charter. (Foto GBA)
Redactie KW

Tijdens ‘Te gast bij onze ondernemers’ werd het bibliotheekcharter ondertekend, waarmee de gemeente de wil aangeeft om te blijven investeren in de bib.

Tijdens de toespraak van schepen Jeremie Vaneeckhout werd erop gewezen dat de bibliotheek voor de gemeente Anzegem nog altijd zeer belangrijk is. Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben, besturen bepalen nu zelf of dat nodig is of niet. De gemeente Anzegem erkent het belang van een bibliotheek en wil er blijven in investeren, vandaar het ondertekenen van het bibliotheekcharter.

Momenteel heeft de bib 2.400 ontleners. Per jaar gebeuren 90.000 ontleningen of verlengingen. De bib heeft drie uitleenposten: Anzegem, Ingooigem en Vichte. 50.000 boeken zijn voorradig. Er is een jaarlijks budget voorzien van 40.000 euro als investering in de bib, vooral voor aankoop van boeken. Per jaar heeft men ook een 200-tal activiteiten buiten de openingsuren van de bib zoals filmvoorstellingen, voordrachten en leesvoorstellingen.

Een open huis

De bibliotheek in Anzegem wil een huis voor informatie en cultuur zijn en ook de digitale media staat op punt. Het moet een open huis zijn, laagdrempelig met aanvaardbare tarieven. Men betaalt 5 euro lidgeld, uitlenen en verlengen is gratis.

De werking van de bib is in de professionele handen van Tine Wastyn, Lieselot Vanpeteghem, Carine Naessens en Sophie Demeyer. Er is momenteel nog een openstaande vacature om nog iemand extra te aanvaarden om zo tot een optimale werking te komen. (GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier