Geitje als rode draad door 25ste ‘Nacht van de Punch’ in Roeselare

Nico Dewijze, Bertrand Wyffels, Henk Verhelle en Evelien Devisch nemen plaats achter het stuur van het geitje dat zaterdag een mysterieuze rol spelt tijdens de Nacht van de Punch. (Foto JT) © (Foto JT)
Redactie KW

Op zaterdag 15 september vindt de 25ste editie plaats van de ‘Nacht van de Punch’. Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden staan weer in voor een ambiance-concert, uiteraard alweer vergezeld van de nodige punch met nadien nog een heuse fuif.

“Het is inmiddels de twaalfde keer dat de ‘Nacht van de Punch’ georganiseerd wordt in de Roeselaarse Hallen,” aldus Evelien Devisch. “Om 20 uur openen de deuren en een half uurtje later wordt de punch, een zelf gebrouwen godendrankje, geflambeerd en opgediend aan de hand van een officiële ceremonie. Daarna betreden de leden van De Verenigde Vrienden de zaal om een concert te spelen. Niet zo maar een concert, maar een optreden van meer dan twee uur met een mix van swingende dans, rock, folk en vele andere genres van muziek. Dit alles wordt begeleid door een drummer, gitarist, basgitarist en toetsenist. Tom Hondeghem is de dirigent die alles in goede banen leidt. Verschillende gastzangers en gastzangeressen geven dan ook het beste van zichzelf om zowel hedendaagse nummers als oudere kaskrakers naar voor te brengen. Onder hen toch wel gevestigde waarden zoals Sergio, Eline De Munck en Sandrine.”

Showelement

“Naast het muzikale aspect is er natuurlijk ook nog het showelement aanwezig,” vervolgt Devisch. “De gebruikelijke dansacts worden dit jaar verzorgd door dansschool Dançar uit Hooglede en de presentatie is in handen van Ward D’Hulst. Na dit optreden is het de beurt aan dj Tim De Bree. Nacht van de Punch wordt jaarlijks een uniek feest en we hopen dit jaar opnieuw voor de nodige sfeer te zorgen. Dit jaar speelt de ‘deux chevaux’, het geitje vanuit de foto, ook een mysterieuze rol doorheen de avond.”

Een toegangskaart kost 20 euro, te verkrijgen bij de leden van K. H. De Verenigde Vrienden of online via www.nachtvandepunch.be. Er wordt opnieuw een gratis busdienst voorzien vanop de markt in Hooglede naar de Hallen en terug. Van 19.30 tot 21 uur wordt er gereden richting Roeselare en van 1 tot 4 uur terug richting Hooglede.

Plaatjes op Studio Brussel

De 25ste editie van Nacht van de Punch gaat ook op Studio Brussel niet onopgemerkt voorbij. Zaterdag tussen 12 en 13 uur palmt de Koninklijke Harmonie een uurtje lang Studio Brussel in. Elke zaterdag valt op het middaguur ‘De Vereniging’ te beluisteren, waarin een vereniging zichzelf kan voorstellen en de plaatjes kiezen. “De plaatjes die wij kozen voor dit uurtje, zijn allemaal plaatjes die wij in de afgelopen 25 jaar met onze harmonie zelf hebben gebracht tijdens de Nacht van de Punch,” aldus initiatiefnemer Tomas De Meyer. “Tijdens dit evenement spelen wij immers met een ‘klassieke harmonie’ hedendaagse muziek. Tussen de nummers door zal de radiostem uitgebreid vertellen over zowel onze harmonie en vooral de Nacht van de Punch.” (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier