Geert Vanweehaeghe keek na zijn vrijlating uren naar films

Geert Vanweehaeghe wordt opgevangen door zus Veerle en schoonbroer Björn. © Foto CR
Redactie KW

Na vier jaar onschuldig in de cel doorgebracht te hebben, vertelt Geert Vanweehaeghe in zijn nieuwe omgeving in Menen wat dat met een mens doet.

Geert Vanweehaeghe, die is vrijgepleit in de rolstoelmoord van Moorsele, heeft het over zijn eerste dagen in vrijheid en zijn toekomstplannen. Precies een week geleden stuurde het assisenhof hem naar huis. “Geert Vanweehaeghe, u bent een vrij man. U mag gaan en staan waar u wilt”.

De woorden van assisenvoorzitter Koen Defoort klonken Geert Vanweehaeghe als hemelse muziek in de oren. Zelf zegt hij dat het nog dagen duurde vooraleer het tot hem doordrong.

Films

“Mijn zus Veerle en mijn schoonbroer Björn reden me onmiddellijk naar hun huis in Menen. We hebben er ons languit in de sofa geploft en keken nog uren naar films op tv.”

Tijdens het uren durend gesprek, dat we met Geert Vanweehaeghe voerden, liet hij ontvallen dat hij zijn werkkotje in Moorsele mist. “Ik knutselde er een vliegertje, een molentje of een tafeltje. Ik moet me kunnen bezighouden.”

“De gevangenis in Ieper was voor mij een hel. Ik kreeg er inspuitingen om kalm te blijven”

Hij heeft het ook over het gevangenisleven: “Ieper was een hel. Ik kreeg er inspuitingen om rustig te blijven.”

Over zijn toekomst: “Ik keer niet meer naar Moorsele terug. Ik blijf in Menen. Ik wil er na verloop van tijd een eigen woning hebben. Ik hoop ooit nog iemand te vinden om mijn verdere leven te delen.”

(JPT)

Lees ook het exclusieve gesprek bij Geert Vanweehaeghe thuis in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier