Geert en Marijke zetten de deuren open van Agro De Gaai

06/07/18 om 05:29 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 11:30

In het kader van 'Schoon Boeren' vertellen zes familiale land- en tuinbouwers uit deze regio op zondag 8 juli hoe ze, elk op hun manier, de uitdagingen voor een 'schonere' landbouw aanpakken. Dat doen ook Geert en Marijke Van Wonterghem-Degezelle die aan de Gaaistraat het bedrijf Agro De Gaai runnen.

Varkens kweken met zorg voor de omgeving en aandacht voor de buren. Het is een uitdaging die Geert en Marijke Van Wonterghem-Degezelle nu al bijna dertig jaar aangaan. Ze zijn sociaal geëngageerd in de lokale gemeenschap en investeren volop in de energiezuinigheid van hun bedrijf. Van ventilatie over verlichting tot de voederinstallatie, alles gebeurt zo energiezuinig mogelijk. Een varkensbedrijf runnen, is keihard werken. Dat weerhoudt Geert en Marijke er niet van om ook naast hun professionele bezigheden, druk in de weer te zijn. Geert en Marijke stellen hun bedrijf graag open als het kan. Ook heel wat wilde beestjes voelen zich er als een vis in het water. Hazen, uilen, vleermuizen en zwaluw...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!