Geen sporen van geweld na lijkschouwing Moïse Bangoura uit Roeselare

Redactie KW

Het parket laat weten dat er na een lijkschouwing geen sporen gevonden zijn van geweld bij Moïse Bangoura, de 27-jarige man die vorige week maandag overleed na een uithuiszetting. De laatste dagen deden er geruchten in die richting de ronde.

Vorige week maandag overleed de 27-jarige Moïse Bangoura na een uithuiszetting. Daarbij staken al vlug geruchten de kop op dat de man overleden zou zijn na politiegeweld. Dat zorgde voor wat wrevel aan het politiekantoor op de Botermarkt na afloop van een wake voor Moïse.

Een lijkschouwing moest voor duidelijkheid zorgen. Daarbij zijn er geen tekenen van geweld gevonden. “Er kan formeel gesteld worden dat de geruchten die her en der verspreid worden omtrent de aanwezigheid van bloed op het lichaam van het slachtoffer of de aanwezigheid van breuken op niets berusten en niet bevestigd worden door de resultaten van de uitgevoerde lijkschouwing”, horen we van het parket.

Meer info kunnen ze voorlopig niet vrijgeven, in kader van het onderzoek. Zo willen ze duidelijkheid over wat er precies gebeurd is en wie welke handelingen heeft gesteld. Er zal tevens nagegaan worden welke de voorschriften zijn die voor de politie gelden bij hun optreden in dergelijke gevallen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier