Geen plaats voor McDonald’s in nieuw winkelcentrum Sint-Kruis

Redactie KW

Langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het nieuwe winkelcentrum in de schaduw van de watertoren. Op 24 augustus openen alle winkels de deuren. Over de toekomst van McDonald’s, dat naast een pand greep, is ondertussen nog geen duidelijkheid. “We hebben alleszins de ambitie om in Brugge actief te blijven”, klinkt het daar.

Begin vorig jaar startten de eerste sloopwerken op de site waar jarenlang de diensten van watermaatschappij TMVW in Brugge gevestigd waren. De watertoren was het enige dat overeind bleef. Daarmee verdween een vertrouwd zicht in de deelgemeente van Brugge, maar ondertussen is er een waar winkelcentrum verrezen. Enkele maanden geleden opende Delhaize er al de modernste vestiging van het land. Met een oppervlakte van 2.500 m² is het meteen ook één van de grootste. Eind augustus openen de vier andere winkels. Goed voor 4.000 m² extra winkelplezier. “Er waren heel wat gegadigden. Het gaat dan ook om een topligging. Bovendien is het extra interessant om vlakbij een retailer gevestigd te zijn”, aldus promotor Dirk Oyaert.

Opening

Op 24 augustus is het eindelijk zover: zowel ZEB, JBC, Bel&Bo als Torfs openen die dag voor het eerst hun deuren op de nieuwe locatie. Opmerkelijk is dat alle vier de ketens al enkele jaren langs de Maalse Steenweg zijn gevestigd op een steenworp van de huidige locatie. Het nieuwe winkelcentrum zal dus ingevuld worden door vertrouwde namen in de omgeving. Wat met de vrijkomende panden van de oude vestigingen zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Vast staat dat er op de huidige locaties een uitverkoop bezig is. Behalve de winkels komen er rond het winkelpark ook een pak parkeerplaatsen bij.

De komst van de vier modeketens betekent wel dat er definitief geen plaats is voor McDonald’s in het nieuwe complex. De hamburgerketen was één van de gegadigden, maar greep dus naast een stekje. Eén van de redenen daarvoor is dat de keten een drive-in wou blijven aanbieden. In de nieuwe plannen was daar geen plaats voor. Daarmee wordt de toekomst van McDonald’s op de site rond de watertoren ernstig bedreigd. Zowel het restaurant als het Q8-tankstation gaan vanaf midden 2020 immers tegen de vlakte. Voor de liefhebbers van de BigMac of een HappyMeal zou dat een kleine ramp betekenen.

Oplossing

“Onze Brugse klanten hoeven nog niet meteen te vrezen”, reageert Kristel Muls van McDonald’s. “Ons huidige contract loopt nog een tijdje door. Op korte termijn verandert er dus niks. Wat de verdere toekomst betreft bestuderen we verschillende pistes. Eén van die opties is om alsnog op de huidige locatie te blijven. Maar de kans is zeker niet onbestaande dat we verhuizen naar een andere plaats in de omgeving.” Bij de hamburgerketen wordt benadrukt dat het absoluut de bedoeling is om een restaurant mét drive-in te blijven hebben in de rand van Brugge. “We hebben nog een vestiging in het centrum, maar die is op een totaal ander publiek gericht. De Brugse liefhebbers van McDonald’s kunnen dus op hun twee oren slapen”, besluit Kristel Muls.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier