Geen Leie Ambassadrice meer in Bissegem

Redactie KW

Het nieuwe bestuur van de Leie Ambassadrice houdt het na twee jaar voor bekeken.

Na de verkiezing tot Leie Ambassadrice in 2015 nam Bissegemnaar Freddy D’Hondt afscheid als voorzitter. Hij werd opgevolgd door Alien Decock uit Kortrijk. In 2016 en 2017 was er nog een verkiezing tot Leie Ambassadrice, maar nu zet het nieuwe bestuur een punt achter de verkiezing. “Misschien onderschatte het bestuur wel de energie die in zo’n verkiezing kruipt, want ook een aantal bestuursleden haakten af wegens tijdsgebrek“, luidt het. “Na drie pogingen tot vernieuwing besluiten we als bestuur dat de Leie Ambassadrice verkiezing gedateerd is. De zoektocht naar gemotiveerde kandidates verliep moeilijk”. Ook voorzitter Alien Decock zet een stap terug om meer tijd met haar gezin te spenderen. Donelia Delporte gaat dus de geschiedenis in als laatste Leie Ambassadrice.

De zoektocht naar gemotiveerde kandidates verliep moeilijk

Een kleine groep bestuursleden zonder voorzitter wil het echter nog niet helemaal opgeven en lanceert als laatste poging van 22 augustus tot 22 september een nieuwe verkiezing. “We zetten vooral in op social media, influencers, vlogs en blogs. De eerste editie van Miss Leie Flanders zal plaatsvinden op 22 september.”

De link naar Bissegem, waar alles begon, wordt verbannen. “We willen een Vlaamse verkiezing zijn en houden het woordje ‘Leie’ als knipoog waar wij ooit begonnen zijn” aldus de bestuursleden.” Dames die een connectie hebben met de Vlaamse Leiestreek zijn welkom op de castings. “Er zal elk jaar rond een thema gewerkt worden in plaats van klassieke dansjes, voorstellingen in de micro en persoonlijke acts”. Dit jaar is het thema mode. “De nieuwe miss zal een ‘fashion-influencer’ zijn en krijgt een shoppingbudget van duizend euro bij K in Kortrijk”.

(EDB – foto KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier