Geen groot scherm voor Rode Duivels op Diksmuidse Grote Markt

We zien Nico Vandendriessche, Dieter Vandendriessche en Thomas Bal op de parking naast het zwembad waar de wedstrijden van de Rode Duivels uitgezonden worden op groot scherm. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De sportdienst en Dixmuda4Devils wakkeren de WK-gekte nog wat aan met enkele voetbalevents in en rond het WK-dorp op de parking van het station van Diksmuide.

Dixmuda4Devils is een initiatief van Dieter Vandendriessche, Nico Vandendriessche en Thomas Bal. “Nico organiseerde al in 2014 een WK-dorp op de Grote Markt”, vertelt Thomas. “Voor het EK 2016 nam hij zijn broer Dieter mee aan boord. Toen was het ook op de Grote Markt. Voor het WK sprong ik mee op de kar en we veranderen van locatie. Door de werken op de Grote Markt was het lange tijd onduidelijk of we er dit jaar terecht konden voor ons WK-dorp. We moesten op zoek naar alternatieven. In overleg met de sportdienst kwamen we terecht op de parking bij het zwembad in de Lange Veldstraat en meteen zagen we de vele voordelen.”

Maand blijven staan

“In tegenstelling tot op de Grote Markt kan ons WK-dorp een hele maand blijven staan en hoeven we het dus niet telkens weer af te breken en op te bouwen”, pikt Dieter in. “Het scherm is van topkwaliteit en 12 vierkante meter groot. We zullen het opstellen aan de ingang van de parking gericht naar het stadspark. Het asfaltgedeelte van de parking is 500 vierkante meter groot en kan plaats bieden aan 1.500 mensen, maar door de hellende toegang tot het stadspark kun je een amfitheatereffect creëren zodat we de capaciteit zeker kunnen opkrikken tot 2.500 personen. Er komen twee mobiele bars, een vipruimte en een aparte ruimte met foodtrucks, barbecue…” Het WK-dorp zal open zijn tijdens alle wedstrijden van de Rode Duivels in Rusland. “Op maandag 18 juni spelen België zijn eerste match tegen Panama om 17 uur. Dan voorzien we een leuke afterparty”, vertelt Nico. “We mogen muziek draaien tot 1 uur ‘s nachts. Op zaterdag 23 juni is er België tegen Tunesië om 14 uur, maar al van 9 uur ‘s morgens wakkeren we de Duivelsgekte aan. Tot 12.30 uur is er een levend tafelvoetbaltornooi. Je speelt 5 tegen 5 terwijl je enkel links en rechts kunt bewegen.”

“Door de hellende toegang tot het stadspark kunnen we een amfitheatereffect creëren”

Op donderdag 28 juni spelen de Rode Duivels hun laatste poulewedstrijd tegen Engeland. “Vanaf 17 uur is er gratis animatie in en rond het WK-dorp. Kinderen en volwassenen kunnen deelnemen aan een spelletje voetbaldarts, Soccer Target Game, tafelvoetbal en tennisvoetbal“, vervolgt Nico. “Op zondag 15 juli vertonen we de finale om 17 uur. Hopelijk zullen de Belgen erbij zijn. Van 14 tot 17 uur kun je gratis deelnemen aan pannavoetbal, een penaltyshootout op een levensgroot opblaasbaar voetbaldoel, tafelvoetbal en een FIFA-tornooi op het groot scherm.”