Geen beelden, geen sokkels: stad Brugge laat fontein aanpassen na diefstal

09/06/18 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:31

In Brugge is heel wat commotie ontstaan over de beslissing van het stadsbestuur om de sokkels in de fontein van het Koning Albert I-park te slopen. Net op die sokkels moesten de gestolen bronzen beelden komen. Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) veegt meteen alle complottheorieën van tafel en stelt dat de beslissing enkel om esthetische redenen is genomen. "De dag dat de beelden worden teruggevonden, krijgen ze een plaatsje in de fontein", verzekert Landuyt.

Het was een opvallend beeld vrijdagmiddag in het Koning Albert I-park. Een aannemer sloopte er met een kraan de sokkels die eerder waren geplaatst in de toekomstige fontein. Een hoopje bakstenen en puin is het enige dat over blijft. Op sociale media ontstonden meteen de wildste speculaties. De meest hardnekkige was dat het stadsbestuur helemaal niet wil dat de beelden worden teruggevonden. Sterker: de stad zou de beelden sowieso niet in de fontein willen terugplaatsen. ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!