Gedenkteken voor alle sterrenkindjes op het kerkhof van Wingene ingehuldigd

23/10/17 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:38

Op het kerkhof van Zwevezele is er ook een dergelijk gedenkteken te vinden.

Gedenkteken voor alle sterrenkindjes op het kerkhof van Wingene ingehuldigd

De begraafplaatsen van de gemeente werden grondig aangepakt. Vervallen graven werden verwijderd of de concessie ervan verlengd. Daarnaast werden de begraafplaatsen heropgefrist. Op de twee grootse kerkhoven werd een gedenkteken voor sterrenkindjes geplaatst.

Ouders van sterrenkindjes kunnen vanaf nu terecht op het kerkhof van Zwevezele en Wingene centrum om in alle rust te rouwen aan een gedenkteken. Een sterrenkindje is een baby die sterft voor, tijdens of juist na de geboorte. Wanneer het kindje voor het einde van de zesde maand zwangerschap overlijdt, bestaat het wettelijk gezien niet en heeft het kindje officieel geen naam. Het gedenkteken wordt bewust geplaatst bij de kindergrafjes, zodat alle sterretjes samen kunnen schitteren. Bij het monument kan iedereen een bloemetje of knuffelbeer leggen, een kaarsje doen branden of gewoon even stil staan en in gedachten bij de sterrenkindjes zijn.

Het initiatief om een gedenkteken te plaatsen komt van OCMW-raadslid Jolenta Bogaert. Het ontwerp komt van Peter Coopman van de firma Corcoo in Wingene.

(NS/foto Nele)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!