Gastronomisch festival ‘Soulever’ in Oostende lokt veel volk

Alex Ravaeys (Trusted Sommeliers en mede-organisator), Vincent Florizoone, Glenn Vandenberghe (mede-organisator) en Felix Florizoone (souschef Brasserie Albert Thermae Palace). © JRO
Redactie KW

Vincent Florizoone, de chef van Brasserie Albert in Thermae Palace Oostende organiseerde zondag voor de eerste keer het gastronomisch festival ‘Soulever’ in het Thermae Palace.

Bij het gastronomisch evenement werden de souschefs en sommeliers van verschillende toprestaurants in de kijker gezet. Heel wat culinaire toppers streken neer in het Thermae Palace waaronder Wouter Braam & Victor Vander Vort van het Knokse sterrenrestaurant Cuines 33 en Olivier Willems, de bekende Oostendse chocolatier. Ook enkele sommeliers zakten af naar de toplocatie aan de Oostendse zeedijk, waaronder Jasper van Papeghem van het tweesterrenrestaurant ‘De Jonkman Brugge’.

De verschillende top souschefs namen plaats in een van de tien keukens rond de centrale bar. Bij elke gerecht van de souschefs presenteerden de sommeliers een passende selectie van drie wijnen. Vincent Florizoone reageert tevreden op de eerste editie van het evenement. “De eerste editie dient eerder als test, maar ik ben nu al heel erg tevreden”, vertelt Vincent Florizoone. “De gerechten zijn super lekker. De souschefs slaan er zeker niet naast. Het niveau is echt top.” Het evenement loopt nog tot zondagavond 20 uur.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier