GAS-boete voor Milow voor duik in zee na optreden in Oostende

Redactie KW

In Oostende zijn ze niet opgezet met de zwempartij van zanger Milow na het Sunset Concert aan het Q-Beach House woensdag. Milow kreeg een GAS-boete omdat hij, samen met honderden fans, het water in dook.

Woensdagavond stond het tweede Sunset Concert op het programma aan het Q-Beach House in Oostende. Niels Destadsbader kreeg twee weken geleden de eer om de reeks Sunset Concerten te openen. Woensdag was het Milow die 10.000 fans deed swingen op het Oostendse strand. En dat het warm was liet Milow na afloop van zijn concert merken. Zijn laatste nummer was ‘Dance On The Ocean’. Tel daarbij de tropische temperaturen en een zee op amper 20 meter afstand, dan is een impulsieve beslissing snel genomen. Terwijl de band het nummer afwerkte schopte Milow zijn schoenen uit en riep de fans op om mee te rennen richting de zee om samen met hem een frisse duik in het frisse zeewater te nemen. Honderden fans twijfelden geen seconde en liepen Milow achterna.

GAS-boete voor Milow voor duik in zee na optreden in Oostende

De politie was echter niet opgezet met Milows initiatief en gaf hem prompt een GAS-boete. Na 18.30 uur is het immers verboden om in zee te zwemmen aangezien er dan geen redders meer zijn. Ook Qmusic zit met de zaak verveeld. “We hadden een filmpje van de duik van Milow op onze website geplaatst, maar hebben dat inmiddels terug weg gehaald”, zegt perswoordvoerder Anja Peleman. “Het was een impulsieve beslissing van Milow, gesteund door de tropische temperaturen en de euforie na het optreden. We hebben een goede samenwerking met de stadsdiensten van Oostende en deze zaak verandert daar niets aan. We gaan wel meer rekening houden bij volgende concerten met scenario’s als deze.”

Naar verluidt bedraagt de GAS-boete 350 euro. Ook Q-DJ Vincent Fierens kreeg een GAS-boete. Q-DJ Sam Debruyn ging maar tot kniehoogte het water in en ontsnapt dus aan de boete. Ook de honderden fans gaan vrijuit omdat het moeilijk is om ze allemaal te identificeren.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier