Fuif van Tieltstraatvrienden uit Pittem zorgt voor vroege Zotte Maandagsfeer

We zien zittend v.l.n.r. Nico De Cock, Tony De Wielemaeker en Benny Wullaert. Staand v.l.n.r. Evy Vandendriessche, Daisy Demarez en Sandra Vanseveren. © Foto Jan
Redactie KW

De groep van de Tieltstraat is sinds vele jaren een vaste waarde bij de top vijf van de wagens tijdens de Zotte Maandagstoet. Omdat een mooie wagen steeds meer geld kost, zochten ze een manier om de kas wat te spijzen. Om die reden organiseren ze op zaterdagavond 21 april de party ‘Pittem Goes Crazy’.

“Zotte Maandag is elk jaar een hoogtepunt waar we maanden naartoe werken”, steekt Tony De Wielemaeker van wal. “We mogen toch wel zeggen dat we elk jaar bij de verkiezing van de mooiste wagen weer meedingen naar de hoofdvogel. Een mooie wagen maken kost echter heel wat geld en de lat wordt elk jaar hoger gelegd. We merkten dan ook dat het steeds moeilijker werd om het kostenplaatje rond te krijgen.”

“In het verleden gingen we met een aantal mensen letterlijk de huizen langs om geld te schooienen daarmee probeerden we voldoende op te halen voor het maken van de wagen. Eind vorig jaar groeide echter bij een aantal van ons het idee om iets te organiseren om wat meer financiële armslag te krijgen. Al snel kwamen we bij een party uit.”

Pittem goes Crazy

“Eens die beslissing genomen moest het grote werk beginnen”, gaat Daisy Demarez verder. “Een naam was snel gevonden: ‘Pittem Goes Crazy’ was, gezien de omstandigheden, een vlag die de lading volledig dekt.”

Een volgende stap was het zoeken van een zaal. “We hadden inmiddels ons licht ook opgestoken bij de burgemeester. Die was meteen enthousiast en zag dan ook geen enkele belemmering waarom het feest niet in zaal De Magneet zou kunnen plaatsvinden. Bij het bepalen van de concrete invulling waren we het snel eens dat het een fuif ’25 plus’ ging worden. Iedereen is uiteraard welkom, maar we gaan ons qua muziek richten op de jaren 80, 90 en 2000. DJ Sarah, bovendien een geboren en getogen Pittemse, was daarvoor de ideale persoon.”

Prijzen voor beste verklede

“Wat de dranken betreft, hebben we bewust de prijzen democratisch gehouden. Omdat we toch iets meer dan het traditionele pintje wilden, zal er ook een cocktail- en cavabar aanwezig zijn. Voor de hongerigen tekent ‘t Pittemnaerke paraat met twee foodtrucks. Verkleed zijn is zeker geen vereiste, maar voor wie toch een inspanning doet, zijn er drie prijzen voor de mooist verklede persoon. Daarnaast zullen, dankzij de nummers achteraan op de toegangskaarten, nog drie prijzen verloot worden onder de aanwezigen.”

“Omdat een dergelijke organisatie ook een kostenplaatje heeft, zijn we op zoek gegaan naar sponsors en ik moet wel zeggen dat dit heel vlot verlopen is”, vervolgt Sandra Vanseveren. “We hebben daarbij wel bewust de nadruk gelegd op Pittem, dus op een na zijn al onze sponsors Pittemse handelaars of bedrijven. We hebben ook bewust vermeden handelaars te bezoeken waar andere deelnemers aan de stoet zouden mee kunnen samenwerken, zodat we zeker niet in iemand anders vaarwater komen. Alle sponsors krijgen vrijkaarten en zullen ook via een beamer gedurende de hele avond geprojecteerd worden op een groot scherm. Tenslotte is ook de datum bewust gekozen: de algemene vergadering van de gemeente zal achter de rug zijn en iedereen moet nog aan de wagen beginnen. Als alles goed verloopt zal onze party een vroege kick-off van het Zotte Maandagfeestgedruis worden.”

Kaarten

De party vindt plaats op zaterdag 21 april in zaal De Magneet en de deuren gaan open om 20 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij de handelaars uit de Tieltstraat en kosten 7 euro. Aan de deur betaal je 8 euro. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier