Frontmannen Arsenal reageren geschrokken op overlijden songwriter uit Sint-Michiels

Mario Vitalino Dos Santos was geen onbekende muzikant. © TLG
Redactie KW

Hendrik Willemyns en John Roan reageren geschrokken op het overlijden van songwriter Mario Vitalino Dos Santos (50) uit Sint-Michiels. Dat wordt bevestigd door hun manager Filip Van Moerkercke. De Braziliaan, die aan de basis lag van de hit ‘Saudade’, overleed maandag bij een zwaar ongeval op de Brusselse Buitenring.

Mario Vitalino Dos Santos stierf toen hij achteraan op een file inreed. De man was geen onbekende muzikant en schreef mee aan een van de bekendste Arsenalhits. Mario Vitalino Dos Santos werkt al vele jaren als vrachtwagenchauffeur voor het Brugse kaasbedrijf Dupont Cheese. Ook maandagmorgen was hij voor hen met zijn vrachtwagen op baan. Maar op de Brusselse buitenring remde hij te laat voor een file die ontstaan was door een eerder ongeval. De twee vrachtwagens voor hem deden dat wel en hij reed op zijn voorligger in.

Volgens het parket overleed Mario door de impact. De cabine van zijn vrachtwagen vatte daarna vuur. Waarom hij niet tijdig heeft geremd, is nog niet duidelijk en moet verder onderzocht worden. Het parket stelde een wetsdokter en een verkeersdeskundige aan.

Begeleiding door slachtofferhulp

Mario is afkomstig van Brazilië, maar woonde al lang in ons land. Hij woonde met zijn vriendin in Sint-Michiels. Hij werkte al verschillende jaren voor Dupont Cheese. “De schok is dan ook groot binnen het bedrijf”, zegt woordvoerder Eddy Leloup. “We hebben kort na de middag al zijn rechtstreekse collega’s samen gebracht. Zij worden begeleid door slachtofferhulp. Bij vrachtwagenchauffeurs is de samenhorigheid sowieso groot, dus dit is bij iedereen zeer hard aangekomen.”

Mario was ambitieus en zat nog vol plannen. Het doet pijn dat hij er niet meer is

Je had wellicht zelf nog nooit van de naam Mario Vitalino Dos Santos gehoord. En toch kennen heel wat mensen hem zonder het te weten. Mario was namelijk een begenadigd muzikant en zanger. Hij hielp een van de bekendste nummers van Arsenal – een populaire Belgische band – schrijven: Saudade. Op de videoclip is hij ook zingend in zijn thuisland te zien.

Heel erg begaan met zijn thuisland

“Mario was een belangrijke gastmuzikant”, zegt Filip Van Moerkercke, manager van Arsenal. “Ik herinner me dat hij met het geld dat hij van Sabam voor dat nummer kreeg een brug liet bouwen in Brazilië. Zo moesten de mensen van het dorp geen gigantische omweg meer maken om aan water te geraken. Hij was nog heel erg begaan met zijn thuisland.”

Ook bij Peter Van Gheluwe, medemuzikant en kameraad van Mario, komt de klap hard aan. “We hebben zondag nog samen gerepeteerd voor een optreden in oktober”, zegt hij. “En ‘s middags stuurde hij nog verbeteringen door. Hij was een muzikant in hart en nieren. Heel erg getalenteerd ook. Mario was ambitieus en zat nog vol plannen. Het doet pijn dat hij er niet meer is.”

(TLG)

https://www.youtube.com/watch?v=x88nLNyrlgw