Freddy Rondelé wint 20ste editie Driebandentornooi in Oostende

Finalisten en organisatoren van het O.B.A. Driebandentornooi van de Voorzitter. (Foto FRO)
Redactie KW

90 deelnemers betwistten de finales van driebandentornooi op matchbiljart, de Grote Prijs Voorzitter Joël Vandenbroucke. Die finales werden vorige weekend gespeeld in het lokaal van de Oostendse Biljart Academie met Freddy Rondelé als ultieme winnaar.

De finales van het tornooi waaraan 90 biljarters deelnamen, werden betwist in twee reeksen. In de A-reeks wisten Gino Germain (OBA), Peter Thomas (Brugse BC) en Martin Spoormans (BE Turnhout) zich te plaatsen. Thomas won met het kleinste verschil van Oostendenaar Germain, die ook tegen Spoormans het onderspit moest delven, met 20-50.

Spoormans startte sterk in de finale tegen Thomas, met een reeks van elf. De Bruggeling knokte zich terug in de wedstrijd en won uiteindelijk met 42-30.

Zware nederlaag

In de B-reeks stonden drie West-Vlamingen tegenover elkaar: Jean De Clerck (Brugse BC), Claude Devos (Gilde Kortrijk) en Freddy Rondelé (BC Hooglede). Devos startte slecht met een zware nederlaag tegen Rondelé. Devos herpakte zich en won zijn match tegen De Clerck. De match Rondelé-De Clerck moest beslissen over de tornooizege. Devos liep uit tot 20-13. Tegenstander Rondelé maakte nog een mooie inhaalbeweging, maar strandde op 22-21. De drie finalisten wonnen dus elk een match.

Na wat rekenwerk van secretaris Walter Van Wesemael werd Freddy Rondelé uitgeroepen tot winnaar van de 20ste editie van het OBA Driebandentornooi van de Voorzitter, het 15de met Joël Vandenbroucke als voorzitter! (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier