Franse namen erg populair voor Kortrijkse baby’s

Redactie KW

Zoals de traditie het wil, worden aan het begin van een nieuw jaar de populairste babynamen opgelijst. In België spannen Liam bij de jongens en Louise bij de meisjes de kroon. Maar ook Kortrijk maakte een afzonderlijk eindejaarslijstje op. Met opvallend veel Frans klinkende namen.

Vorig jaar zijn er in Kortrijk 791 kleine Kortrijkzaantjes geboren, 419 jongens en 372 meisjes. Zeventien Kortrijkzanen mochten afgelopen jaar 100 of meer kaarsjes uitblazen. Daar troefden de vrouwen hun mannelijke tegenhangers fors af: 13 honderd-en-meer-jarigen waren vrouw, bij de Kortrijkse eeuwelingen konden maar vier mannen geteld worden.

Henri en Amélie

De populairste jongensnaam in Kortrijk was Henri. Hij stoot hiermee Arthur – nummer 1 in 2016 – van de troon. Op plaats 3 staat Maurice. In België was Liam het populairst gevolgd door Noah en Finn. Bij de meisjes was Amélie dan weer het populairst in Kortrijk. Op plaats twee staat Aya gevolgd door Alice, die vorig jaar nog het populairst was. Ook de twee andere namen – Amber en Axelle – beginnen opvallend genoeg met de eerste letter uit het alfabet. Wat België betreft, was Louise het populairst in 2017, gevolgd door Olivia en Emma.

“Ik ben vooral blij dat we afgelopen jaar opnieuw 791 nieuwe Kortrijkzaantjes mochten verwelkomen in onze stad”, glimlachte schepen van Mensen en Gebouwen Arne Vandendriessche (Open VLD).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier