Franky Deconinck is medewerker bij organisatie van Dwars door Vlaanderen in Tielt

We herkennen links Pavel Desmet en rechts Franky Deconinck. © Foto Nele
Redactie KW

Op woensdag 28 maart vindt de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen plaats. De dames starten in Tielt. Franky Deconinck is een actieve medewerker om en rond het wielergebeuren en helpt mee om alles in goede banen te leiden.

Dwars door Vlaanderen is dit jaar aan zijn 73ste editie toe, met start in Roeselare en aankomst in Waregem. De elite dames starten in Tielt. Bij deze damesstart zullen alle World Tour-ploegen aanwezig zijn, alsook de volledige wereldtop met Chantal Blaak als wereldkampioene en Jolien D’Hoore als Belgisch kampioen. Door de professionele inzet van een heel groot team kan Dwars door Vlaanderen slagen.

Gevarieerde taken

Franky Deconinck (49) uit Kanegem is een heel actieve medewerker en helpt mee om de wielerhoogdag in goede banen te leiden. “Ik ben sportief van aard en heb interesse in verschillende sporten”, vertelt Franky. “Het wielrennen hoort daar ook bij. Ik ben al twaalf jaar lid van het comité rond Dwars door Vlaanderen en ik ben afgevaardigde van de wielerbond. Mijn taken zijn dan ook heel gevarieerd. Omdat ik van Kanegem afkomstig ben, help ik mee om en rond de regio van Tielt. Hier in Tielt, aan de Grote Markt, starten de dames. Ik ben verantwoordelijk voor de parking en help mee achter de schermen van het podium. Ik sorteer de fietsen en zorg ervoor dat het geen overrompeling wordt met al die wielerfietsen bijeen. Ik vervul die taken en help mee met veel toewijding en heel veel liefde voor de koers.”

Veiligheid

“Het sportieve aspect blijft heel belangrijk, maar de veiligheid is even belangrijk. Daarbij is een goede organisatie broodnodig. In totaal zijn er 98 seingevers actief in de weer rond de stad Tielt. Dan hebben we nog de wegeniswerken. Daarvoor bekijken we alles op voorhand en zorgen we voor zinvolle wegomlegging, die haalbaar en veilig is“, gaat Franky verder.

“In totaal zijn er 98 seingevers actief in de weer rond de stad Tielt”

“Zo’n belangrijke wedstrijd brengt toch wat supporters op de been. De kijklustigen zakken naar het centrum af om een glimp te kunnen opvangen van de renners. Toch moeten we eerlijk bekennen dat de opkomst heel moeizaam verloopt. Hoe dat komt, is een groot vraagteken, maar de organisatie is tevreden en dat is een pluspunt. Ons doel is de toeschouwers en deelnemers een schitterende, sportieve en ontspannende dag te kunnen aanbieden.”

Sterke bezetting

“Het hele team is de stad Tielt dankbaar dat de elite dames hier mogen starten. Zoals bij de vroegere edities ben ik ervan overtuigd dat we weer op een super deelnemersveld kunnen rekenen. Door de sterke bezetting zal het opnieuw een spannende race worden en zullen de wielrenners hard moeten strijden om de overwinning. Laten we nu nog hopen dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn”, rondt Franky Deconinck af.

(NS)

Pavel Desmet: “Al 20 jaar actief.”

Pavel Desmet (40) neemt de algemene leiding op zich van Dwars door Vlaanderen voor vrouwen. “Ik ben al 20 jaar actief in de beheerraad van het comité van Dwars door Vlaanderen en neem de verantwoordelijkheid op mij wat de start betreft van de damesgroep. Daarnaast neem ik de organisatie op mij rond het hele vipgebeuren en de viptent”, weet Pavel te melden.

De afstand bedraagt 118 km met start aan de Grote Markt in Tielt en aankomst in Waregem. Om 11.45 uur starten de dames en om 12.45 uur vindt de doortocht van de heren plaats. De opstelling gebeurt op de Grote Markt en de officiële start is aan de Ringlaan. Daarna rijden ze verder richting Kanegem en zo naar Dentergem, Wielsbeke, Ooigem, Harelbeke, Vichte, Ronse en Wortegem om in Waregem aan te komen. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier