Francette Demeulenaere werd verknocht aan blues door haar man

Via haar man Geert Barbry rolde Francette Demeulenaere als heel actief medewerkster betrokken bij Blaublues. Maar ze zou het voor geen geld van de wereld willen missen. © MD
Redactie KW

Op zaterdag 10 november vindt in zaal De Levaard de 19de editie van Blaublues plaats. Francette Demeulenaere leerde het bluesfestival kennen via haar man Geert Barbry en is sindsdien een trouwe medewerker.

Zowat 600 mensen zullen op zaterdag 10 november aanwezig zijn in zaal De Levaard in Haringe om er te genieten van de 19de editie van Blaublues, het bluesfestival dat elk jaar weer een mooie affiche kan aanbieden. Ook dit jaar trouwens mag het bordje ‘uitverkocht’ worden opgehangen.

“Na het festival zijn er al mensen die hun ticket willen boeken voor volgend jaar”

Altijd in de weer

Al heel wat jaren is Francette Demeulenaere (63) uit de Moenaardestraat tijdens de avond een van de trouwe medewerkers. Echtgenoot Geert Barbry (65) staat, samen met Jurgen Lahoutte, mee in voor de organisatie van het bluesfestival.

Geert Barbry was al vroeg gebeten door de blues, terwijl Francette eerder fan was van rock-‘n-roll. “Via mijn echtgenoot heb ik de blues leren kennen, en zo ben ik geleidelijk aan ook fan geworden van deze muziek. Daar Geert altijd in de weer was voor Blaublues, ben ik dus ook geleidelijk aan meer en meer betrokken geraakt bij de organisatie van het festival”, vertelt Francette. “Ik sta vooral in voor de logistiek, doe de boodschappen enzomeer. Het hele jaar door ben ik eigenlijk bezig met de reservaties, want na 10 november zijn er al mensen die hun ticket willen boeken voor volgend jaar. En dat geldt dan niet alleen voor het optreden zelf, maar ook voor het Dorpshuis, waar we overnachting met ontbijt aanbieden voor zowat 50 mensen.”

Tijdens de avond zelf zit Francette aan de inkom en zorgt voor de armbandjes en de drankkaarten. “Samen met enkele medewerkers verzorg ik ook het ontbijt voor zij die blijven overnachten. Gelukkig kan onze organisatie rekenen op de hulp van heel wat medewerkers en vrijwilligers, al wordt het wel almaar moeilijker om iemand te vervangen. Ik ben nu met pensioen als zorgkundige, zodat ik mijn taken wat meer kan spreiden”, aldus Francette.

De opkuis

Vooral de week voor het festival is heel druk. “We zijn altijd heel tevreden wanneer alles klaar staat. Elk jaar mogen we nog nieuwe fans begroeten. Met 600 kaarten die de deur uit zijn, zijn we dit jaar opnieuw uitverkocht”, weet Francette nog te melden. “Meer toeschouwers laten we niet toe. En nadat iedereen weer vertrokken is, volgt de opkuis. Dat is ook een zware taak. Maar gelukkig zijn er dan nog heel wat medewerkers om zowel De Levaard als het Dorpshuis proper te maken. Maar ik doe het nog altijd graag en zou het niet meer willen missen. Ik ben eraan verknocht”, besluit Francette. (PC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier