Forse facelift voor de wijk Witte Poort na jaren wachten

19/01/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 18/01/18 om 16:52

De wegen- en rioleringswerken in de wijk Witte Poort vangen halfweg maart aan. De Watergroep startte maandag ondanks het slecht weer in de Wittepoortlaan al met het vervangen van de waterleiding. Donderdagavond vond voor de tweede keer een bewonersvergadering plaats. Er waren een vijftigtal inwoners aanwezig. De werken van De Watergroep zullen acht weken duren.

"We willen er een mooie wijk van maken", liet schepen van Openbare Werken Belinda Beauprez (N-VA) horen. De wijk wordt gevormd door de Wittepoortlaan, Vlaslaan, Parklaan, Acacialaan en Weidelaan. Er komt een gescheiden riolering. "De rijbaan in asfalt wordt vijf meter breed", zegt Nicolas Duynslaeger van het studiebureau GroupD uit Harelbeke. "De voetpaden zullen een breedte hebben van anderhalve meter en worden aangelegd in grijze betonstraatstenen. De opritten in klinkers. Er komen parkeerhavens, een groenzone en ook dwarsparkings. Ter hoogte van het plein in de Wittepoortlaan komt er een aan weerszijden een verkeersplateau. Op het plein voorz...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!