Focus op lokale brouwerijen tijdens vierde Beveren Hopt

(Foto SM) © (Foto SM)
Stijn Moerman

Op zaterdag 8 en zondag 9 september vindt op de parking naast café Djings de vierde editie van Beveren Hopt plaats. De organisatoren van de Beverse Schuimkraag Proevers focussen dit jaar op de lokale brouwerijen en hopen weer zo’n 750 bezoekers per dag te mogen verwelkomen. “Door kinderanimatie te voorzien, willen we ons evenement voor heel het gezin toegankelijk maken”, aldus voorzitter Marco Lombaert.

“Vorig jaar hadden we tal van brouwers op ons bierfestival staan, maar het was te veel”, opent Marco Lombaert, voorzitter van de Beverse Schuimkraag Proevers. “Het was onmogelijk om overal eens langs te gaan en iets te proeven. Daarom hebben we besloten om dit jaar maar maximaal tien brouwers toe te laten. Zo bieden we meer kwaliteit dan kwantiteit aan en hebben de bezoekers alle tijd om alle bieren te ontdekken.”

“Keuze zal er nog genoeg zijn, want in totaal zullen er zeker 50 verschillende bieren te proeven zijn. Het gaat dit jaar ook vooral om lokale brouwerijen, zoals onder meer Bram’s Brewery uit Beveren en Bier Butlers uit Ardooie. Op die manier willen we onze lokale verankering sterker maken. Waarom het ver zoeken als er dichtbij zo veel lekkers te vinden is?”

Kinderanimatie

“We willen er met Beveren Hopt niet alleen zijn voor de bierdrinkers zelf, maar willen ook het gezin erbij betrekken”, neemt secretaris Bernadette Ingelaere over. “Er is kinderanimatie voorzien met onder meer monitoren, schmink en ‘gekke fietsen’. Daarmee leggen we ook de link naar de overleden wielerkampioen Jean-Pierre Monseré, die hier op het kerkhof begraven ligt en op 8 september 70 jaar zou zijn geworden. Bovendien zal men ook van zijn recent uitgebracht bier kunnen proeven tijdens Beveren Hopt.”

“Daarnaast is er ook een ambachtenmarkt met kaas van ‘t Groendal en ijsjes van Algoet, maar wordt er ook aan houtbewerking en pottenbakken gedaan en krijgen de bezoekers de kans om hun eigen zeep te maken. Er kruipt heel wat werk in om alles op te bouwen, maar we kunnen gelukkig op de steun van Beveren Bruist rekenen.”

Win alle bieren

“De toegang tot Beveren Hopt is volledig gratis. Iedere bezoeker krijgt een boekje met alle informatie in van de brouwers en hun bieren en in het midden zit een overzichtslijst waar je kan quoteren. Daar bevindt zich ook een strookje waarmee de bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete bier. Op het einde van het weekend geven we dan een trofee aan de brouwer van het populairste biertje. En ook de stemmers kunnen in de prijzen vallen, want onder hen verloten we maar liefst vijf pakketten met alle bieren die op Beveren Hopt te proeven waren.”

Beveren Hopt loopt op zaterdag van 16 tot 24 uur en zondag van 11 tot 20 uur. Op zondag kan er ‘s middags aangeschoven worden voor een maaltijd met malse chateaubriand à volonté. Vooraf reserveren tot woensdag 6 september bij leden van de BSP of in café Djings (22 euro voor volwassenen, 14 euro voor kinderen). De organisatie werkt ook samen met de plaatselijke taxidiensten zodat iedereen veilig naar huis gebracht kan worden. Tot slot nodigen de Beverse Schuimkraag Proevers alle bierliefhebbers uit om eens langs te komen op een van hun talrijke proeverijen tijdens het jaar. (SM)

Info: www.beverenhopt.be, op de Facebookpagina van de Beverse Schuimkraag Proevers of in café Djings zelf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier