Finlandia in Gullegem breidt activiteiten uit met GlowGolf en Prison Island

Yeti Finlandia Gullegem zaakvoerders Christoph Van Den Berghe en Marc Garreyn in de minigolf met blacklights.
Redactie KW

Naast de schaatsbaan kun je sinds vrijdag minigolfen in een ijsdecor dat wordt uitgelicht met blacklights en in het gloednieuw gevangeniscomplex kun je je vrienden uitdagen in één van de dertig ondergrondse cellen. Spectaculair en uniek in de provincie.

De uitbreiding van de ijspiste komt er dankzij de partnership tussen Marc Garreyn, CEO van Finlandia, en Christophe Van Den Berghe zaakvoerder van Yeti, die in Eeklo het eerste Prison Island in België uit de grond stampte. “Ik ken de schaatsbaan hier goed aangezien ik hier ijshockey speel”, begint Van Den Berghe zijn relaas. “Het was mij al langer opgevallen dat er hier nog ruimte was voor extra activiteiten. Vorig jaar sprak ik erover met Marc Garreyn en zo ging de bal snel aan het rollen.”

En het resultaat mag er een jaar later best zijn. “De GlowGolf maakt van minigolf een geheel nieuwe ervaring. Je kunt glow-in-the-dark-minigolfen met 15 holes in een ijsdecor dat wordt uitgelicht met blacklights. Ideaal voor verjaardagsfeestjes, gezinnen of een teambuilding”, aldus een trotse zaakvoerder.

Prison Island

Maar nog indrukwekkender en unieker is Prison Island. Een ondergrondse gevangenis die bestaat uit 30 cellen. In die ruimtes kun je als groep opdrachten uitvoeren tegen andere, gaande van fysieke proeven tot intellectuele raadsels. Wie aan het eind van de rit de meeste punten sprokkelt, wint.

“Velen denken dat het hier om een escaperoom gaat, maar dat klopt helemaal niet”, aldus Van Den Berghe. “Eigenlijk is dit een mix van het spelprogramma Fort Boyard en slechts in mindere mate het concept van de escaperoom. Dit is een echt belevingsspel. Het concept is bedacht in Zweden en wereldwijd bestaan er nog maar 24 van die gevangenissen. In België is Gullegem naast Eeklo de tweede site. Dankzij onze licentie met de uitvinders krijgen we ook garanties dat er geen dergelijke gevangenissen meer gebouwd worden in onze provincie. Dat maakt ons concept uniek in de regio en we zijn er dan ook van overtuigd dat onze klanten van ver zullen komen om hier een dagje plezier te beleven. Ik verwacht ook dat de Fransen massaal hun weg zullen vinden naar Finlandia. We zorgen voor eenboost in de recreatiewereld” maakt Garreyn zich sterk.

Hopen op regen

Op hoeveel bezoekers mikken de zaakvoerders tijdens het eerste jaar? “Moeilijk te zeggen omdat we zo afhankelijk zijn van het weer. Het spreekt voor zich dat een lange periode van zon en warmte in ons nadeel speelt. In die zin hopen we dat de regengoden ons de komende maanden gunstig gezind zullen zijn. Ja, van mij mag het regenen van september tot augustus”, voegt Garreyn er met een knipoog aan toe.

Ook tennisclub Finlandia wordt later nog bij het nieuw project betrokken. “De plannen moeten nog concreet worden maar het staat nu al vast dat bezoekers hier voortaan op elk moment van het jaar aan hun trekken kunnen komen.”

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier