Filmavond Zonta Damme brengt 8.000 euro op

De opbrengst van de filmavond gaat integraal naar projecten die vrouwen en kinderen steunen. © DM
Redactie KW

De dames van de serviceclub Zonta Damme organiseerden in het CC Scharpoord hun 14de filmavond ten voordele van sociale werken.

Dit keer stond de West-Vlaamse fiilm Cargo, het filmdebuut van regisseur Gilles op het programma. Omwille van technische problemen in het CC Scharpoord werd uiteindelijk noodgedwongen gekozen voor een alternatief: I Daniel Blake.

Huis Mensa

De filmavond bracht maar liefst 8.000 euro op. De opbrengst van de filmavond gaat integraal naar projecten die vrouwen en kinderen steunen. De steun van Zonta Damme gaat naar de volgende projecten: Huis Mensa, een opvangtehuis voor kansarme vrouwen; Het Scharnier, de studieondersteuning aan huis bij maatschappelijk kwetsbare gezinnen; Lucia, vrijwilligersorganisatie die financiële ondersteuning biedt aan kansarme gezinnen met jonge kinderen; De Kaba, een kleinschalige winkel met kruidenierswaren tegen betaalbare aankoopprijzen, waar kansarmen gratis of tegen fel verminderde prijzen, kwalitatieve voedsel- en huishoudproducten kunnen verkrijgen; en We care for Uganda, enkele leden van Zonta Club Damme vervoegen een medisch-educatieve missie naar Uganda. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier