Fifty One Club Tielt schenkt 6.000 euro aan goede doelen

Voorzitter Frederik Pollet in het gezelschap van Gretel Descheemaeker, Wendy Bouckaert en Dirk Van Buren. (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

Vertegenwoordigers van het Tielts Vormings- en Documentatiecentrum tegen Kanker, de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis en de Sint-Vincentiusvereniging (De Doorgang) kregen elk een cheque van 2.000 euro van de serviceclub.

De Fifty One Club Tielt is een serviceclub en telt op vandaag dertig leden en belegt onder meer bijeenkomsten om de gemeenschap op verschillende manieren te dienen. “Onze club komt op voor een betere verstandhouding tussen mensen”, duidt voorzitter Frederik Pollet. De afdeling in Tielt werd in 2005 officieel met de ondertekening van een charter opgericht.

“We organiseren verschillende evenementen om goede doelen te steunen”, gaat Frederik Pollet verder. “Steun aan de jeugd, aan de andersvaliden en aan de studenten is een constante zorg, zowel op het niveau van de club, op het niveau van het district, als op het internationaal niveau.”

Ullewupper en European Night

De Tieltse afdeling verdeelt onder meer het bier Ullewupper, die via de website te koop is. “We staan met ons bier ook op evenementen, zoals kerstmarkten, regionale beurzen, straatfeesten, wijkfeesten en sportevenementen.” De Fifty One Club organiseert ook elk jaar een European Night in de Europahal, met een culinair en een muzikaal gedeelte.

De serviceclub schonk woensdagavond in de Shamrock 6.000 euro aan goede doelen. Er was een cheque voor de Sint-Vincentiusvereniging, de kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis en het Tielts Vormings- en Documentatiecentrum tegen Kanker. “Met De Doorgang verdelen we voedselpakketten in de regio Tielt”, zegt Dirk Van Buren. “Twee keer per maand is er een bedeling. Naast steun van de Voedselbank krijgen we gelukkig ook heel wat giften. Met deze cheque van 2.000 euro zijn we dan ook heel blij.”

3 x 2.000 euro

De kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis gaat met het geld onder meer speelgoed en een televisie aankopen. “We denken onder meer aan blokkenmodules voor kleuters”, zegt hoofdverpleger Wendy Bouckaert. “Ook wij kunnen het geld goed gebruiken en zullen ook de wachtruimte nog beter kunnen inrichten.”

De derde cheque van 2.000 euro gaat naar het Tielts Vormings- en Documentatiecentrum tegen Kanker (TVDK), dat dit jaar een kwarteeuw bestaat. “Wij bieden ondersteuning aan kankerpatiënten in de ruime regio Tielt”, zegt hoofdverantwoordelijke Gretel Descheemaeker. “Ons aanbod is heel ruim, maar centraal staan nog altijd de sociale contacten.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier