Fietsen op rollen voor goede doel in Kortrijk

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zaterdagnamiddag startte in Café De Max in Kortrijk de Tweedaagse op rollen. De integrale opbrengst gaat naar de bouw van een internaat voor meisjes in Kalimpong India.

Het evenement is een organisatie van DAAV, een vereniging die noden lenigt in India en daarvoor samenwerkt met onder meer de paters van Don Bosco. “Ik ben een gelukkig man. We hadden snel 23 fietsers, allen gesponsord door lokale verenigingen, fietsclubs en horeca“, zegt initiatiefnemer André Vandenbroucke. De organisatie werkt samen met Davy Borry die vier afgestelde identieke fietsen en een scorebord leverde.

“Het komt er op aan snel te rijden. Op zondag wordt er vanaf 17 uur nog 1 rit gereden en een finale van 3.000 meter. De winnaar van het klassement wint een fiets. De eerste 4 renners in het klassement fietsen nog een finale van 1.000 meter. De winnaar krijgt ook een fiets, behalve als hij of zij al een klassement won. Dan wordt het een vat bier”, aldus Davy die zelf rijdt.

Fietsen op rollen voor goede doel in Kortrijk

Wout Degryze (13) is de jongste deelnemer. Hij doet al 4 jaar aan mountainbike en is al 2 jaar aangesloten bij Gaverzicht “Het is een leuk evenement en ook nog voor het goede doel, dat is fijn”, vertelt de jongeman. “Voor mij is fietsen leuk. Je ziet niet alleen mooie natuur, op sportief gebied kan er ook mijn energie in kwijt.” Ook de broers Alessandro en Angelo Soenens tekenden present. Alessandro rijdt voor Café De Broeltorens, Angelo rijdt voor Café West-Vlaanderen.

Fietsen op rollen voor goede doel in Kortrijk

Allessandro (25) was tot voor anderhalf jaar wielrenner. “Op een bepaald moment vond ik er geen voldoening meer in. Het is de eerste keer in een jaar dat ik op de fiets kruip. Ik doe dit uit sympathie voor het goede doel”, vertelt hij. “Fysiek ben ik wel nog bezig, namelijk met mijn crossmoto. Dat is net als hier ook geconcentreerd bezig zijn.” Broer Angelo (26) heeft nog nooit gekoerst. “Ik ben en was meer voetballer, maar stopte wegens een blessure. Voor dit mooie initiatief heb ik me niet speciaal voorbereid”, vertelt Angelo. “Na het voetbalseizoen ga ik elke week meefietsen met het wielerseizoen van de wielertoeristen.”

https://www.youtube.com/watch?v=PFVFgLTPBWc

(PVH/foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier