Fietsbieb Tielt zoekt vrijwilligers

Foto LVA
Lieven Vancoillie

Beweging.net opende zaterdagmorgen een Fietsbieb in Mivalti. Voor 20 euro kan je er een jaar lang een tweedehands kinderfietsje ontlenen.

“Ouders weten het al langer : een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken, neemt vlugger toe dan de portemonnee kan volgen”, zegt Klaas Carrette.

De Fietsbieb komt met een goedkoop alternatief : een tweedehands kinderfietsje een jaar lang ontlenen voor 20 euro fietsgeld, en een waarborg van 20 euro. “Wie een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, ontvangt een waardebon voor een jaar fietsgeld, en hoeft dan ook enkel de waarborg te betalen.

De fietsbieb opende zaterdagmorgen op het domein van de vzw Mivalti en krijgt een antennepunt bij het activiteitencentrum De Rinkel in de Tramstraat. “De bieb is open elke derde zaterdag van de maand tussen 10 en 12 uur. De Fietsbieb is nog op zoek naar vrijwilligers”, aldus Christophe Capoen. De Fietsbieb is een initiatief van Beweging.net, Mivalti en De Rinkel. Info : tielt@fietsbieb.be. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier