Femma Sint-Eloois-Vijve proeft dit jaar van handlettering en amigurimi haken

Bestuursleden Maria Lambert, Cathérine Vermeulen en Greet Duyck maakten er een gezellige openingsavond van. © IVD
Redactie KW

Vorige week stelde Femma het nieuwe werkjaar voor. Dat deed de organisatie met een etentje, dat letterlijk en figuurlijk gesmaakt werd door de leden. De maandelijkse creataria en de fietstocht, die samen met Femma Follie’s georganiseerd werd, waren vorig jaar de uitschieters.

“Het werd een erg gezellige openingsavond”, blikt Maria Lambert, die samen met Cathérine Vermeulen en Greet Duyck de bestuursploeg vormt, terug. “Wij hebben een dertigtal leden en op een paar na waren ze allemaal aanwezig op de voorstelling van ons jaarprogramma. Na het aperitief hadden wij voor een lekkere pastaschotel gezorgd. Die viel erg goed in de smaak. De openingsavond is samen met ons kerstfeest de topper van het jaar. Er werd niet alleen smakelijk gegeten, maar het werd ook een gezellige onderonsje. Na afloop hielpen alle aanwezigen bovendien met het opruimen van de zaal. Dat is een duidelijk bewijs dat er echt een familiale sfeer heerst bij Femma.”

Ladies@movies

“Uiteraard hopen wij dat wij met onze geslaagde startavond de toon gezet hebben voor een goed werkjaar. Onze volgende activiteit is een bezoek aan fitnessclub Mrs Sporty Waregem en daarna staat Ladies@movies op het programma. Uiteraard ontbreekt ook de traditionele kookles niet. Daarna spelen wij in op een nieuwe hype, namelijk handlettering. Deze vorm van creatief bezig zijn met letters en schrijven is helemaal in en je kan er de mooiste creaties mee maken.”

We presenteren onze leden een ruim aanbod waarin iedereen zeker zijn gading kan vinden

Het moederfeest viert Femma opnieuw samen met de afdeling Desselgem en fietsen is dan weer samen met Femma Follie’s op de laatste zondag van mei. “Wij brengen een bezoek aan het museum Hippo.War en maken ook tijd voor een brunch en ontbijt. In oktober gaan wij weer de creatieve toer op met drie sessies amigurimi haken. Dat is een Japanse van het breien of haken van kleine knuffelbeestjes. Met een uitwaaitocht en ons kerstfeest ronden wij het jaar af”, somt Maria op.

Creataria

Los van het jaarprogramma gaat Femma door het grote succes ook verder met de maandelijkse creataria. De ene maand werken de leden aan hun eigen creaties en de andere maanden wordt er onder de leiding van Evelien Deleersnyder en Sylvie Vanwalleghem gewerkt aan verschillende projecten. “Er is ook de wekelijkse wandeling op dinsdagavond met vertrek op het Kerkplein. In de winterperiode vertrekken wij om 19.30 uur en tijdens de zomermaanden om 20 uur. Wij presenteren onze leden dus een ruim aanbod waarin iedereen zeker zijn gading kan vinden”, vult Maria aan.

(IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier