Feestelijke opening van vernieuwde Pontweg in Tielt

Bewoners en een delegatie van het stadsbestuur wandelden de afgewerkt Pontweg in. (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

Voorafgegaan door de Tieltse Blaaskapelle wandelden bewoners en een delegatie van het stadsbestuur de vernieuwde en afgewerkte Pontweg in.

Ruim een jaar geleden begonnen de werken in de Pontweg. Eerst werd de riolering aangepakt, daarna de bovenbouw. “Dat zorgde voor beperkte hinder, maar je kan geen omeletten bakken zonder eieren te breken”, aldus burgemeester Els De Rammelaere (N-VA), die de bewoners voor hun geduld en de partners voor de samenwerking bedankte.

Nieuwe rotonde

Na het voorzien van nieuwe riolering door Rio P werd ook de straatinrichting aangepakt. “Er werden onder meer asverschuivingen voorzien en ook een nieuwe rotonde (aan de Tramstraat), die inmiddels zijn waarde heeft bewezen”, aldus Veerle Vervaeke (Open VLD), schepen van openbare werken. “De verkeersafwikkeling is veel duidelijker en ook de zwakke weggebruikers zijn beter beschermd.” De totale kostprijs bedroeg ruim 840.000 euro, gelijkmatig verdeeld tussen de rioolbeheerder en de stad Tielt.

Na de officiële inwandeling van de vernieuwde straat, feestelijk begeleid door vrolijke deuntjes van de Tieltse Blaaskapelle, verwende het stadsbestuur de bewoners in het Vlaemynck Business Center met een hapje en een drankje.

Oppositieraadslid Hedwig Verdoodt (CD&V) was minder tevreden. “Het kan toch niet dat de raadsleden pas enkele uren voor de opening op de hoogte worden gebracht.” Later dit jaar (november ?) volgt dan onder meer nog de feestelijke opening van de vernieuwde dorpskom in Aarsele. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier