Feestelijke intrede van Sinterklaas in Kortrijk

05/11/17 om 16:51 - Bijgewerkt om 16:54

Vele honderden kinderen stonden zondagmorgen de Sint op te wachten met vlaggetjes, ballonnen en tekeningen. Special voor hen kwam de Sint aan uit Spanje met zijn stoomboot en met de enige echte zwarte pieten.

Feestelijke intrede van Sinterklaas in Kortrijk

Dé boot van dé Sint. © TV

Zondagmorgen om 10.15 uur meerde de stoomboot van Sinterklaas aan nabij Buda Beach. De Sint werd er al van 9.20 uur opgewacht door ruim 2.000 mensen, waaronder vele honderden kinderen. Vele hulppieten deelden in afwachting snoep uit. De Gezinsbond Kortrijk deelde soep en warme chocolademelk uit.

Kelly Detavernier, Wout Maddens, de goedheilige Sint en de opperpiet.

Kelly Detavernier, Wout Maddens, de goedheilige Sint en de opperpiet. © TV

Bij zijn aankomst zong een koor van 80 kinderen uit de basisscholen van Bissegem en Heule-Watermolen Sinterklaasliedjes. "Ik had het een beetje koud op de boot. Het zijn hier geen Spaanse temperaturen. De opkomst is zo hartelijk en het welkom zo warm dat ik er helemaal... warm van word", aldus de goedheilig man. De jonge Anna-Julia las een hartverwarmende en bijwijlen ondeugende brief voor.

Piet, Famke, Tom Hespeel, Delphine Corneillie en Nomi.

Piet, Famke, Tom Hespeel, Delphine Corneillie en Nomi. © TV

Delen

"Het leuke is dat alle kinderen braaf geweest zijn" - Sinterklaas

Delphine Corneillie, Tom Hespeel en de kinderen Famke (6) en Nomi (4) tekenden al vroeg present. "De beide meisjes zijn dol op poppen en hebben dus een pop gevraagd. Bij ons is het een echt poppenhuis", verklapt Delphine. "Het is een pop van Baby Born", vult Famke aan. "We hebben al picknicken gekregen van de hulppieten."

Tuur, Emiel, Julien Brie en Dageraad Vereecke.

Tuur, Emiel, Julien Brie en Dageraad Vereecke. © TV

Dageraad Vereecke en Julien Brie zijn er met de kinderen Tuur (5) en Emile (3) voor de vierde keer bij. "Ik heb aan de Sint een Hulk-pak gevraagd. Ik kijk zeer graag naar die films", vertelt Tuur.

Roland Doms, Laura, Cindy, Amber en twee pieten.

Roland Doms, Laura, Cindy, Amber en twee pieten. © TV

Laura (7) en Amber (5) vragen muziekinstrumenten aan de Sint. "Ik zou graag een piano krijgen, want ik volg muziekles aan de academie", vertelt Laura. "Ik een trommel, want ik drum graag, en een balletpakje. Ik volg ballet aan de academie", zegt de jongere zus Amber. Mama en papa Cindy en Roland Doms kunnen enkel maar goedkeurend knikken. Na de liedjes nam de Sint uitgebreid de tijd om iedereen te begroeten. "Het leuke is dat alle kinderen braaf geweest zijn", glimlacht de Sint. Hij kreeg daarna de sleutels van de stad aangeboden door schepenen Kelly Detavernier en Wout Maddens. De Sint mag die sleutel gebruiken tot en met 6 december.

(Peter Van Herzeele/foto's en video Tom Vanderghinste)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!