Feestelijke bloemenmarkt in Veurne lokt veel volk

't Orgeltje van Cyriel, blikvanger op de Veurnse Bloemenmarkt. © (Myriam Van den Putte)
Redactie KW

Druppelsgewijs vond het publiek zijn weg naar de jaarlijkse Bloemenmarkt op pinkstermaandag. Een stralend zonnetje verjoeg echter definitief de onheilspellende grijze wolken en de regendruppels die spelbrekers dreigden te worden. Het resultaat bleef niet uit: opgewekte Veurnaars en toeristen kuierden tussen de bloemen- en plantenkraampjes of vleiden zich neer op de terrasjes, waar ze op de eerste rij zaten voor de artiesten die zorgden voor een feestelijk accent.

Eerste blikvanger op de hoek van de markt was ‘t Orgeltje van Cyriel (van Wittekerke), alias Maurice Wouters, die al draaiende aan zijn orgeltje gekende volksliedjes ten beste gaf tussen de geurende kruiden en kleurrijke bloemen. Tussen het vele groen vielen de versgeplukte felrode Beauvoordse aardbeien extra op… en alle proevers waren het erover eens: ze smaakten uitstekend!

Ook over de proevertjes van de kazen van de Moerenaar liet iedereen zich lovend uit. Zodra het West-Vlaams Accordeonorkest zich op de kiosk installeerde, waren de zitjes voor het publiek snel ingepalmd, want voor dit muzikale gezelschap is elk muzikaal genre een uitdaging: van tango tot wals, Frans chanson, I’m into Fok van Bart Peeters of de muziek van Game of Thrones…

Wie op zoek was naar tuindecoratie kwam ook aan zijn trekken: er was een ruim aanbod van eenvoudige tuinkabouters tot luxueuze bronzen tuinbeelden van Belgische en internationale artiesten in de hogere prijsklasse. Aan het standje van Westhoek Regionaal Landschap kon iedereen tips en advies krijgen rond het thema ‘Pimp je tuin‘ en ‘Kom buiten in de Westhoek‘.

Ook Oxfam was van de partij en aan het opvallende groene kraampje van KVLV kon je naar hartenlust in de oude boeken grasduinen en zo veel exemplaren gratis meenemen als je wilde. Voor de gekke noot zorgde het duo van Kartje Kilo met hun getunede grasmaaiers.

(Myriam Van den Putte)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier