Febe (14) en Thybeau (16) mogelijk gezien in Kortrijk, maar nog niet terug thuis

28/03/18 om 16:52 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 09:40

Sofie Vermeulen uit Torhout en Wim Declerck uit Assebroek (Brugge) zijn doodongerust. Hun tienerkinderen Febe en Thybeau, een jong koppel, zijn al sinds dinsdagavond vermist.

Febe (14) en Thybeau (16) mogelijk gezien in Kortrijk, maar nog niet terug thuis

Thybeau en Febe zijn sinds dinsdag spoorloos. © Facebook

"Febe volgt het tweede middelbaar haartooi in het KTA in Brugge", vertelt Sofie. "Maar dinsdag is ze na school niet thuisgekomen. Een getuige zag haar rond 16 uur met haar vriend op een bus stappen, de lijn 74 richting Roeselare. Sindsdien is er geen spoor meer van hen, en ook hun gsm staat uit."

Opname in Ruiselede

"De bijna 17-jarige jongen uit Brugge met wie Febe samen is, is al even op het slechte pad. Hij moest woensdag omwille van drugsfeiten opgenomen worden in Ruiselede, maar is dus op de vlucht geslagen en heeft Febe meegenomen", vervolgt de ongerust mama. "Ik ben echt mega-ongerust. Het is al de tweede keer dat Febe vermist is. Maar toen gebeurde dat overdag en tegen de avond was ze terecht. Toen waren ze bij de ouders van haar vriend. Maar omdat ik weet dat die jongen in een heel slecht milieu zit, is deze verdwijning voor mij enorm onrustwekkend."

Febe.

Febe. © Facebook

Donderdagmiddag gezien in Kortrijk?

Na haar oproep op Facebook - met vermelding van haar telefoonnummer - kreeg Sofie heel wat tips. Sinds donderdagmorgen is ook Child Focus actief op zoek naar Febe. "De tips speel ik telkens door naar de politie, maar voorlopig is het nog wat onsamenhangend. Regio Roeselare werd een paar keer vermeld, maar vanmorgen (donderdag) was er plots een telefoontje uit Blankenberge. Die mensen kennen haar evenwel niet echt, dus is het maar de vraag of het effectief om Febe gaat", aldus mama Sofie.

"Vanmiddag zouden ze dan weer in Kortrijk gezien zijn en dat werd wél gemeld door iemand die haar kent. Die piste wordt nu verder onderzocht en we hopen echt dat we snel geruststellend nieuws krijgen. We hebben twee korte, emotionele nachten achter de rug, maar op adrenaline zetten we de zoektocht verder. Dag en nacht."

Thybeau.

Thybeau. © Facebook

Ook Wim Declerck uit Assebroek, de vader van de 16-jarige Thybeau, is doodongerust. "Ik slaap niet meer", zucht hij. "Van zodra hij dinsdag vernam dat hij zou buitengegooid worden bij de vzw Binnenstad in Brugge en opnieuw naar Ruiselede moest, is mijn zoon op de vlucht geslagen. Het klopt dat hij in een slecht milieu verkeert, maar dat komt puur door zijn eerdere opnames in Ruiselede. Het is daar dat hij in contact kwam met zijn drugsvriendjes. Ondertussen kreeg ik van die slechte vrienden al dreigementen, dat ze Thybeau een pak rammel zullen verkopen als hij weer opduikt."

(TV/AD)

Febe droeg bij haar verdwijning een zwarte jeansbroek, zwarte Adidas Superstars-schoenen, een grijze trui van Nike, een zwarte bomberjas en een lange zwart-wit geblokte sjaal. Wie Febe gezien heeft, mag Sofie contacteren op het nummer 0468 18 87 04 of naar de politie bellen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!