Fans van Club Roeselare brengen kersthappening

V.l.n.r. Francky Dumortier, Raoul Vanhuyse, Gino Spriet, Geert Verhoyen en Philip Carlisle organiseren hun eigen kersthappening. (Foto Jos)
Redactie KW

Op vrijdag 21 december organiseren enkele fans van Club Roeselare al voor de negende keer een kersthappening. Die gaat van start vanaf 19 uur in de atelier van de Roeselaarse Plakkers, gelegen in de Spanjestraat 98 in Roeselare. De opbrengst gaat integraal naar hun voetbalclub, die dit seizoen uitkomt in tweede provinciale A.

“Om eerlijk te zijn bestaat deze kerstmarkt eigenlijk al veel langer”, opent Francky Dumortier, hoofdverantwoordelijke van het event. “Het is ontstaan aan ons vroeger lokaal ‘t Wit Paard toen we nog de Jean Pierre Membavrienden noemden. Toen speelden we nog onder de vlag van KFC Roeselare. Negen jaar geleden sloot ons stamcafé de deuren en hadden we twee opties. Ofwel doekten we de kerstmarkt op, ofwel keken we naar een nieuwe locatie uit. De bestuursleden van onze supportersclub keken onmiddellijk in mijn richting gezien ikzelf met mijn ‘Plakkers’ over een groot atelier beschik. Uiteindelijk zijn we nu al negen jaar later en onze kersthappening blijft echt wel een groot succes.”

Wat mogen we zoal verwachten die avond? “Het atelier zal opnieuw bestaan uit een aantal stalletjes waar warme en koude dranken zullen verkocht worden net als een assortiment fijne hapjes en dit allemaal aan heel democratische prijzen. Onze vele fans van Club zien het als een laatste bijeenkomst vooraleer de feestperiode in te duiken. Dat levert altijd een mooie som op, die integraal naar de werking van Club Roeselare gaat.”

Daarnaast is er ook de groentekaarting. “De periode november en december zijn voor onze supportersclub inderdaad heel druk want eerst is er de kaarting, enkele weken later de kersthappening maar als bestuur kijken we daar echt wel naar uit. Het vraagt enorm veel werk maar de appreciatie van iedereen is ongelooflijk. Vandaar dat we nog gaan proberen er zo lang mogelijk mee door te gaan”, besluit Francky, die tevens ook al vele jaren bestuurslid is van Club Roeselare.

Het bestuur van de supportersclub bestaat uit Francky en Jean Pierre Dumortier, Eddy Lin, Geert Verhoyen, Raoul Vanhuyse, Gino Spriet en Filip Carlisle. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier