FanfarAnders uit Desselgem focust op Italiaanse familie anno 1894

© foto a-HDV
Redactie KW

Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen brengt dit voorjaar opnieuw een theaterconcert in de reeks FanfarAnders. Deze keer focust het muzikale gezelschap op het verhaal van een Italiaanse familie uit 1894. De titel van de productie is dan ook La Famiglia-Anno 1894.

“Anno 1894 is 125 jaar geleden. Zoveel jaar zijn de Leiezonen intussen ook actief”, vertelt Hans Debrabandere. “Voor de gelegenheid kozen wij voor een verhaal over de familie van Don Alfredo die ook al 125 jaar de beschermer is van de wijk waar die woont. Alle leden staan in voor het wel en wee van de mensen. Dat willen ze nu naar aanleiding van dat aantal jaren uitgebreid vieren met een vip-receptie voor de beste vriendenn, gevolgd door een groot volksfeest in de lokale feestzaal. Dat verloopt allemaal goed totdat er iets onverwachts gebeurt.”

Receptie voor vips

“Dit verhaaltje is de ideale insteek om het concert aan op te hangen. Niet zomaar een traditioneel muzikaal evenement maar wel een FanfarAnders, letterlijk te nemen.”

De formule die de Leiezonen hanteert, lijkt wat op die van vorig jaar. Verleden en toekomst schuiven in elkaar en vooral er is echt een viering of receptie voor de vips in de oranjezaal van de Schakel waar het personage Don Alfredo op de tonen van een jazzcombo het publiek toespreekt.

Na deze receptie die om 19 uur begint, start de voorstelling om 20.15 uur en gaat het Italiaanse verhaal verder met de moord op Alfredo, de zoektocht naar een nieuwe Don en de ruzie met een concurrerende familieclan. Dat alles brengen de Leiezonen met bekende en minder bekende fanfaremuziekjes.

Hans Debrabandere: “Je zal zeker het thema van Game of Thrones herkennen, ook het liedje Everything I do van Bryan Adams, het meeslepende Excalibur van Jan Van Der Roost en The Legend of Maracaibo van José Alberto Pina. Tijdens de voorstelling wisselen muziek en woord elkaar af. De rode draad doorheen alles is voor rekening van de Desselgemse Toneelvrienden.”

De Schakel

La Famiglia Anno 1894 wordt op zaterdag 20 april om 20.15 uur opgevoerd in cc De Schakel, Schakelstraat 8 in Waregem. Om 19 uur is er een receptie voor wie een VIP-kaart heeft. Een VIP-kaart kost 30 euro, een gewone toegangskaart kost 12,50 euro voor volwassenen, 10 euro voor -12-jarigen. Kaarten kunnen besteld worden via de website https://www.wicket.be/kmvdeleiezonen/kmv-fanfaranders-2019. (DJW)

Info: 056 70 54 58.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier