Familie uit Poperinge wandelt samen Dodentocht voor 4 goede doelen

Redactie KW

De familie Nevejans uit Poperinge probeert straks de Dodentocht te overleven om 4 goede doelen te steunen.

Met maar liefst 14 personen wil de familie Nevejans op 10 en 11 augustus de 100 km uitwandelen in Bornem. “Dat waren onze goede voornemens voor het nieuwe jaar”, vertelt Bianca Nevejans (43) uit Poperinge. “Het idee komt van mijn vader. Hij wandelde een 20-tal jaar geleden als eens mee en wil ontdekken of hij het nog kan op zijn 64ste. De kinderen, partners en enkele familieleden en vrienden wandelen ook mee. Voor ons is het wel de eerste keer. Vroeger wandelden we niet zoveel, dus het echt een nieuw ambitieus doel.”

De familie neemt nochtans geen genoegen met alleen maar de gigantische sportieve uitdaging. “Aangezien we allemaal in de sociale sector actief zijn, wilden we de Dodentocht koppelen aan enkele goede doelen. Ik koos voor De Fonkel, een vrije tijdsgroep voor mensen met jongdementie en voor de Contactclowns in de Zorg, waar ik zelf deel van uitmaak. Mijn zus werkt op de palliatieve eenheid van het Jan Yperman Ziekenhuis en zamelt geld in voor de nazorg van de families van de overleden bewoners. Mijn broer is hoofdverpleegkundige en wandelt voor nieuwe rolstoelfietsen voor de bewoners van het woonzorgcentrum Maria Middelares in Moorslede.”

Wandelmicrobe

De familie begon in maart te trainen. “Omdat het moeilijk is om deze grote groep samen te krijgen, hebben we meteen 21 km gewandeld, mét de Kemmelberg in het parcours. Dat was best pittig. Daarna probeerden we minstens wekelijks samen een 15-tal km te wandelen. Tijdens de vele tochten kregen we de microbe te pakken. Mijn man en ik zijn van plan om later nog veel te gaan wandelen. Het is goed voor de conditie en we ontdekken plekjes in de streek, die we met de auto of fiets nooit zouden opmerken. De stilte en het uitzicht zijn geweldig.”

De goede doelen steunen kan via het rekeningnummer BE93 9731 9221 8567.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier