Ezelsfeesten in Kuurne: vier dagen feest, maar ook alertheid

Janne Lambrecht, Emily Vandevijvere, Remi Verhulst en Axelle Decommer bewaken de tent tijdens de 58ste editie van de Ezelsfeesten. © BRU
Redactie KW

Sinds vrijdagavond wordt er vier dagen lang gefeest in Kuurne, maar niet iedereen kan optimaal genieten van deze feestelijkheden. Nadat vier jaar terug onbekenden aan de haal gingen met 1.000 euro uit de kassa die bewaard werd in de tent van Chiro Sint-Michiel tijdens de Ezelsfeesten zijn alle jeugdverenigingen extra alert geworden zodat dit hen nog niet eens overkomt.

Zowel overdag als ‘s nachts worden de tenten van de diverse jeugdverenigingen dan ook nauwlettend in het oog gehouden. Janne Lambrecht, Emily Vandevijvere, Remi Verhulst en Axelle Decommer vormden de afgelopen dagen het team van Chiro Sint-Michiel die ‘s nachts in de tent van de jeugdvereniging – die opgesteld staat net naast de grote feesttent op het grasveld van de GO school op de Vlaskouter – blijven inslapen.

“Ah we doen dit met heel veel plezier”, reageren de vier jongeren, “lange nachten zijn het alvast niet gezien de laatste feestvierders pas tegen de ochtend de tent verlaten. Nadat we eerst nog een ‘slaapmutsche’ (lacht) hebben gedronken en nog wat hebben nagepraat gaan we pas onder de wol, waardoor al snel het eerste morgenlicht door onze tent komt piepen. Het inslapen is echter noodzakelijk, want stel je voor dat naast de kassa ook nog eens al onze drank verdwijnt die hier aanwezig is in en rondom onze tent, we mogen er niet aan gaan denken.”

De 58ste Ezelsfeesten duren nog tot komende maandag en worden afgesloten maandagavond om 20.15 uur met een groot Ezelgems vuurwerk aan de Leieboorden en de 58 ste taptoe in de feesttent met Jack And The Tramstations.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier