Excursies, film, spelletjes en tentjes opslaan tijdens Nacht van Sint-Pietersveld

Het enthousiasme bij de organiserende partners voor de Nacht van Sint-Pietersveld is in elk geval al groot. Op en rond de Scheepsput zal dan ook heel wat te beleven zijn. © Foto LDW
Redactie KW

Op vrijdag 31 augustus vindt de Nacht van Sint-Pietersveld plaats, een avond vol activiteiten in de bosrijke omgeving. Er is voor elk wat wils voorzien.

Het is een traditie van Stad-Land-schap ‘t West-Vlaams Hart om elk jaar een ‘nacht van…’ te organiseren. “De eerste editie vond plaats in 2013”, vertelt Koen Vankeirsbilck. “Toen trokken we naar Gits. Er waren ook al edities in Roeselare, Dadizele, Lichtervelde en Wakken. Dit jaar hadden we twee gemeenten die graag mee wilden organiseren, met name Ruiselede en Wingene. We vonden een compromis op Sint-Pietersveld, dat net op de grens van beide gemeenten ligt.

Camping

Met de Nacht van Sint-Pietersveld wil de provincie West-Vlaanderen de groene omgeving van Sint-Pietersveld extra in de kijker zetten. “Uiteraard maken we van de gelegenheid ook gebruik om aan de hand van een infomarkt te sensibiliseren rond natuur en milieu.”

Op het Sint-Pietersveld zal er in elk geval heel wat te beleven zijn. “We maken er een gelegenheidscamping, zodat wie dat wil zijn tentje kan komen opslaan. Het succes van die camping is gigantisch, want op dit moment zijn alle kampeerplaatsen ingenomen. Maar dat neemt niet weg dat er nog veel andere dingen te doen zullen zijn”, aldus Koen.

Circus en kampvuur

Vanaf 18.30 uur start de randanimatie. “Zo zal de Elfenkring verhalen vertellen, kan je met de kano op de scheepsput varen, is er een circusinitiatie en kan je leren om een goed kampvuur te maken. Ook de Kleine Torenvalk Natuurbelevers zijn erbij met een leuk natuurspel. Er zullen gocarts zijn, je kan kubb spelen, boomklimmen, een gek kapsel laten maken, disk golf, frescobal en geocaching spelen en nog veel meer.”

“Uiteraard maken we van de gelegenheid ook gebruik om aan de hand van een infomarkt te sensibiliseren rond natuur en milieu”

Ook de compostmobiel zal er zijn, net als een explotheek en een foto-expo. Jeugdhuis De Mutse is er met de Mutsemobiel en er zijn infostands van verschillende partners, zoals De Torenvalk en de bib van Wingene, maar ook van imkers en het Rode Kruis.

Film in open lucht

Ook speciaal uiteraard is de film in open lucht. “Om 20.50 uur kan je komen kijken naar de animatiefilm Ferdinand. Wie liever deelneemt aan de avondlijke excursie kan natuurlijk daarvoor inschrijven. We hernemen de film nog eens om 22.30 uur, zodat niemand de film moet missen.”

Honger en dorst zal men ook niet moeten lijden, want Natuurpunt De Torenvalk baat een gelegenheidscafé uit. De opbrengst daarvan is ten voordele van de Vorte Bossen in Ruiselede. “De vroege vogels onder onze kampeerders kunnen op 1 september om 7 uur mee voor een ochtendwandeling”, geeft Koen nog mee. “Hoewel de camping dus volzet is, kan je wel nog inschrijven voor de filmvoorstelling en de excursie, met alle randanimatie erbij. Daarvoor vragen we 4 euro en 2 euro voor kinderen. Leden van de Gezinsbond, Natuurpunt en Markant genieten een korting. We vragen om op voorhand in te schrijven via onze site. Al bijna 650 mensen deden dat intussen.” (LDW)

Info en inschrijven: www.westvlaamsehart.be/nachtvansintpietersveld

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier