Ex-Miss België heeft gehackte Instagram terug, maar maakt toch nieuw profiel

Foto's van Romanie Schotte op Instagram, zoals deze selfie, halen vlotjes meer dan 1.000 likes. Interessant voor adverteerders. © Instagram
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Voormalig Miss België Romanie Schotte uit Brugge heeft haar Instagramaccount terug. De account, met meer dan 14.000 volgers, werd gehackt. Toch heeft de Brugse schone beslist een nieuw profiel aan te maken, die ondertussen al meer dan 2.300 volgers telt.

De Instagramaccount van Romanie Schotte heette de voorbije dagen niet langer @romaniesss, maar wel @volkanonline1. Op het verhaal van dat profiel stond een niet mis te verstane boodschap te lezen: ‘account is for sale’. Opmerkelijk: de dader, die zich uitgaf voor een Bulgaar, vroeg ‘slechts) 20 euro voor de account. De Brugse was echter niet van plan dat bedrag op te hoesten. “Wellicht willen ze zo aan mijn bankgegevens geraken”, zei ze.

Ondertussen kreeg Romanie echter goed nieuws: ze heeft weer toegang tot haar account. “Een Antwerps beginnend bedrijfje dat op zoek was naar een Instagramaccount met een groot bereik, zag mijn account te koop staan”, zegt Romanie. “Zij hebben de gok gewaagd en met een kleine 50 euro beschikten ze over de inloggegevens. Ze konden dat profiel perfect voor eigen doeleinden gebruikt hebben, maar gelukkig bestaan er nog eerlijke mensen en contacteerden ze mij. In de privéberichten van die account kon ik communicatie tussen die hackers lezen. Ze waren blijkbaar van plan Vanessa Hoefkens ook te hacken. Ik heb haar dan ook meteen verwittigd.”

De account van Romanie Schotte heet nu @volkanonlinex1.
De account van Romanie Schotte heet nu @volkanonlinex1.© Instagram

De Brugse heeft dan wel haar account terug, toch besliste ze om een nieuwe account aan te maken op Instagram. “Dat oud profiel is vergiftigd, want een hoop mensen rapporteerden of blokkeerden het al. Ik maakte ondertussen een nieuwe account aan, die ik dubbel beveiligde. Binnen twee weken delete ik mijn oud profiel.”

De nieuwe account heet @romanieschotte en telt ondertussen al meer dan 2.300 volgers. Goed nieuws voor Romanie, voor wie Instagram heel belangrijk is. “Door een bereik van meer dan 10.000 volgers krijg je bepaalde voordelen“, aldus het model. “Zo heb ik bijvoorbeeld een auto, die gesponsord wordt door het Brugse DR Motors, in ruil voor enkele vermeldingen op Instagram. Mijn bereik op Instagram verliezen kan dus enorme gevolgen hebben. Eigenlijk is dit een ramp voor mij. Maar ik geef de moed niet op en hoop dat mijn trouwe ‘followers’ mij ook op mijn nieuw profiel zullen volgen.” (TV)

De hacker biedt de account te koop aan.
De hacker biedt de account te koop aan.© Instagram

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier