Ex-Chiroleidster uit Vijve wordt gemeenteraadslid in Tilburg

30/03/18 om 07:34 - Bijgewerkt op 29/03/18 om 09:37

Liesje Carlier werd verkozen tot gemeenteraadslid voor GroenLinks in Tilburg. De van oorsprong Vijvese neemt één van de zes zetels in. Ze woont al bijna acht jaar in Tilburg, samen met haar man Arnoud en hun zoontje Tuur.

Tijdens een project van vijf maanden in Brazilië leerde Liesje Carlier haar man Arnoud Plantinga kennen. Liesje is afkomstig uit Sint-Eloois-Vijve en haar man uit Dieren in het oosten van Nederland, niet ver van Arnhem. In 2010 gingen ze op zoek naar een woning. "We verkenden verschillende steden tussen Sint-Eloois-Vijve en Dieren en kwamen uit bij Tilburg, ongeveer een uur een 45 minuten rijden van mijn geboortedorp", vertelt Liesje. "Ik vond hier een job in de zorg -en welzijnssector als communicatieverantwoordelijke, maar na vijf jaar wilde ik niet langer op een bureau zitten. Ik kon er mijn ei niet kwijt. Ik wilde meer betekenen voor de samenleving. Zo ging ik aan de slag als trainer bij Vluchtelingenwerk, waar ik als Belgische de Nederlandse cultuur overbracht aan vluchtelingen, en hield ik me bezig met mindfulness. Het ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!